10. sınıfta kalınca açığa geçilmeli mi?

RASPBD

Hectopat
10. sınıfta kalıyorum. Açığa aldırıp evde düzenli yazılım dilleri öğrenmeyi planlıyorum. Ama etrafımda üniversite okumam için çok baskı var. Açığa aldırırsam üniversite okuyabilir miyim bilmiyorum çünkü çok fazla üniversiteye gidemeyen insan örnekleri var. Okula devam edersem de okul değiştirmek istiyorum çünkü hem okulumdan hem de okulumun ortamından hiç hoşlanmıyorum. Sizce açığa aldırıp evde düzenli yazılım dilleri mi öğrensem, yoksa okulumu değiştirip devam mı etmeliyim? Bu arada ortamdan hoşlanmadığımdan ve ailevi sorunlardan dolayı okula gitmedim ve bundan sınıfta kalıyorum, notlarla bir sıkıntım yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum açık liseye geçince universiteye gidemeyeceksin diye bir şey yok. Açık lisenin sınavları daha kolay olur ve OBP puanın daha yüksek gelir. Universite sınavı için iyi bir şey. Onun dışında hem ders çalışmak hem de yazılım dili öğrenmek için açığa geçmek mantıklı olacaktır. Tabii irade sahibi olman gerekir. Bazi tanidıklarım açığa geçip yan gelip yattı. Öyle yapacaksan geçme. Onun dışında tavsiyemdir.

Yahu onu geçtim, gerçekten açık liseye geçince hakkını verecek çok çok iyi adamlar tanıyorum ancak ailesinin şu devirde lise okumazsan adam olamazsın kafası olduğu için çocuğun açık liseye geçmesine izin vermiyorlar. Kaldı ki dediğiniz gibi kütüğü de ilkokul mezunu hatta o bile değil...

Yahu onu geçtim, gerçekten açık liseye geçince hakkını verecek çok çok iyi adamlar tanıyorum ancak ailesinin şu devirde lise okumazsan adam olamazsın kafası olduğu için çocuğun açık liseye geçmesine izin vermiyorlar. Kaldı ki dediğiniz gibi kütüğü de ilkokul mezunu hatta o bile değil...
Haha o da bir şey mi? Peder okursan patron olursun, okumazsan benim gibi hamal olursun diyor...
Dostum açık liseye geçince universiteye gidemeyeceksin diye bir şey yok. Açık lisenin sınavları daha kolay olur ve OBP puanın daha yüksek gelir. Universite sınavı için iyi bir şey. Onun dışında hem ders çalışmak hem de yazılım dili öğrenmek için açığa geçmek mantıklı olacaktır. Tabii irade sahibi olman gerekir. Bazi tanidıklarım açığa geçip yan gelip yattı. Öyle yapacaksan geçme. Onun dışında tavsiyemdir.
Dostum tavsiyen için çok teşekkür ederim, sanırım açığa aldıracağım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı