Çözüldü 10. sınıfta kalmak üniversiteyi etkiler mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

apolloasdasd

Centipat
Daha fazla  
Şu an 9. sınıf öğrencisiyim. 9. sınıfı bitirip önümüzde ki sene yani 10. sınıfta okula gitmek yerine çalışmayı düşünüyorum sonrasında tekrar 10. sınıfı okuyacağım, böyle düşünmemin sebebi ailem şu an da değişik durumlar içerisinde borç konusunda üzerimize çeşitli yerlerden borçlar kaldı, bizim borcumuz olmamasına rağmen, bu sebeplerden dolayı şu anda istediğim sporu ilerletemiyorum, hiç değilse 1 sene kendi kazandığımı kullanmak daha iyi olur diye düşünüyorum. 10. sınıfta kalmanın bana gelecek için ne gibi bir zararı olur üniversiteyi etkiler mi? Meslek lisesinde bilişim bölümündeyim bu alanda ilerlemek istiyorum ve şu an müfredat da değiştiği için ne olacağını kestiremiyorum.

Çözüm
Sınıfta kalmanız, üniversiteye gitmenize engel olmaz. Sadece iki kez sınıfta kalırsanız örgün eğitimin dışına çıkarılır ve açık liseye geçmek zorunda kalırsınız. Seneye sınıf tekrarına düşüp ondan sonraki sene de açık liseye geçebilirsiniz isterseniz.
Sınıfta kalmanız, üniversiteye gitmenize engel olmaz. Sadece iki kez sınıfta kalırsanız örgün eğitimin dışına çıkarılır ve açık liseye geçmek zorunda kalırsınız. Seneye sınıf tekrarına düşüp ondan sonraki sene de açık liseye geçebilirsiniz isterseniz.

Çözüm
Hiçbir şeyi etkilemez sadece 1 senen boşa gider gerçi liseyi bitirsende belki üniversiteyi kazanamayadabilirsin ilk senenden ya da ünüversiteyi kazandın ama dersleri veremedin üniversiteni uzatadabilirsin. Velev ki üniversiteyi bitirdin diyelim KPSS'den atanmaya çalışıyorsun yıllarca atanamayan insanlar oluyor bu sınava girip de. Yani işin özü 1 sene yüzünden hayatından çok bir şey eksilmiyor.

Açık lisede olaylar nasıl işliyor bilmiyorum, ama derslerim iyi düzeyde, bilerek kalmak istememin sebebi biraz zorunluluk ondan sonra derslere daha da önem vermeyi düşünüyorum sağ ol tavsiye için.

Eyvallah, gerçekten çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…