10. sınıfta matematiğe orijinal yayınları ile başlamak mantıklı mı?

Çok mantıklı hocam şu an zaten tüm derslerden 9. sınıf Full tekrar videoları izliyordum. Peki hocam sınav haftasında nasıl çalışayım?
Aslında sen okulla beraber götürürsen sınavlara hazır olmuş olursun. Ama her ihtimale karşı tavsiyemdir bir hafta öncesinden günleri derslere ayırarak sınav konularını tekrar et. Sınav gününden bir önceki gün de ertesi gün hangi derslerin sınavı varsa onlara göz atarsın. Ben 12. sınıf hariç lise öğrenim hayatım boyunca böyle yaptım ve faydasını gördüm.

Çok teşekkürler tavsiyeleriniz için peki TYT matematik için orta zor arası birkaç tane kaynak yazabilir misiniz?

3 4 5, karekök, 3D, orijinal, apotemi.

Hocam apoteminin TYT soru bankası var mı? Ve bilgi sarmal bu yazdıklarınıza göre nasıldır?

Ve hocam TYT de fen dersleri için özel TYT soru bankası alınır mı? Veya ne almamı önerirsiniz?

Ve hocam TYT matematik için orijinal mi daha zor 3D mi?

Son düzenleme:
Çok teşekkürler tavsiyeleriniz için peki TYT matematik için orta zor arası birkaç tane kaynak yazabilir misiniz?

Hocam size zaten kaynak yazmış ama apotemi ve orijinali netleri 30+ öğrencilerin alması gerektiğini düşünüyorum ki zaten o netleri yapan birinin TYT soru bankası yerine branş denemesi çözmesi çok daha iyidir, soru bankası olarak 345 bitirilip branş denemelerine geçilmesi daha iyidir.

Hocam bir de deneme çözmeye ne zaman başlanmalı yani mesela apotemi orijinal gibi zor kaynakları çözmeyi bitirdikten sonra mı başlanmalı yoksa herhangi bir soru bankası bitirdikten sonra hemen mi çözmeye başlanmalı? Hangisini yapmamı önerirsiniz?

@555108

Son düzenleme:

Konuları bitirdikten sonra kendi seviyenin bir tık altındaki branş denemeleriyle -bunu altını çizerek söylüyorum, süre tutarak-başlanmalı.
Ardından yanlış yapılan soruları kesip bir boş deftere yapıştırarak bu soruları boş vaktinde tekrardan çözmelisin.
Ardından bir üst seviyeye geçip 1 matematik denemesini kaç dakikada çözüyorsan onu 2-3 dakika kadar azalt ki soru çözüm hızın ve pratikliğin artsın.(tabii ki paragraf soru bankası da çözmen gerek. Onun için de hız ve renk yayınlarının paragraf hız soruları kaynağını alıp çözebilirsin. Matematik denemesinde olduğu gibi bu soruları da süre tutarak çözmeni öneririm.)
Orta seviye bir matematiğinin olduğunu düşündüğüm için toprak yayınları ile başlayıp ardından bilgi sarmal-345 yayınlarının denemelerine geçmek senin yararına olacaktır. Kolay gelsin.

9'da adam akıllı çalıştıysan kasmana gerek yok 12'ye geldiğin zaman bayarsın çalışma isteğin kalmaz. Ayrıca orijinal tyt başlangıç için zor fakat ara sınıf kitapları o kadar zor değil. Özellikle sarı testler çok basit, seni zorlayacak kısım pembeler olur.

2 TYT kitabından sonra denemeye başlanabilir fakat daha 10. sınıftayken deneme çözmeye başlama temelini sağlamlaştır. Eğer temelin sağlamsa fkb'ye ve Türkçe'ye oyna. Apotemi almana gerek yok apotemi fantezi bir kaynak onun yerine başlangıç olarak Bilgi Sarmal sonrasında 3D veya Acil en son olarak Orijinal TYT alabilirsin. Orijinali 12. sınıfta sene içerisinde çözersin konuları hatırlamak için.

Dediklerinizin son kısmı dışında katılıyorum hocam. Son dediğiniz kısım için yanlış bulduğum, bilgi sarmal ve 345 çözdükten sonra soru bankasından ziyade branş denemelerine geçip soruyu hızlı ve doğru yorumlayıp işlem pratiğini arttırması gerekirken soru bankası çözmek sadece işlem pratiğini arttırır. O sebeple o kısma kısmen katılmamakla beraber yorumunuzun alnından öpüyorum.

Denemeler zaten rutin hale gelmeli ben rutin dışında kastetmiştim. Orijinalde ufuk açıcı güzel sorular var açıkçası çözerse yararına olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…