10. sınıfta nasıl çalışılmalı?

Ahmsef

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Bu sene hazırlıkla beraber 3. senem ve 10. Sınıfım. Hedef olarak kesin olmasam da sayısal seçeceğim kesin. Ayrıca ilk 10 bine de girmek istiyorum YKS'de. Nasıl çalışmalıyım ve ne kaynaklar almalıyım? TYT mi 10. sınıf soru bankası mı alınmalı?

Düzenli olarak okuldan sonra geldikten sonra 1 saat dinledikten sonra yatana kadar ders çalışman gerekiyor. Ayrıca sabah erken kalkarsan 3-4 gibi okul zamanı gelene kadar yine çalışmaya vaktin olabilir. Youtube'dan videolar izleyebilirsin.

Hocam ben erken kalkan birisiyim normalde saat 5.30-6 gibi kalkarım ve okula 7'de giderim. Okulda da 30-40 dk çalışırım. Boş dersler çok olduğundan o sürede test çözüp evde 1 saat çözmem yetiyordu. Konu eksiğim pek olmadığından yazılı haftası falan dışında hep test çözerdim. 9. sınıfta 1-2 saat ek çalışıyordum fakat bu süreyi 2-3'e çıkarmam lazım haklısınız.

Heh işte sabah 3-4 de kalkarsan yine senin faydana olur. Tabii yine de senin kararın. Verimli çalışırsan her türlü emeğinin karşılığını alırsın.

Hocam SAKIN GEBERİNG HAFIZA kullanmayın. Konu anlatımı gerekmedikçe izlemeyin. Günde 50-60 soru çözün isterseniz her ay 10 soru arttırabilirsiniz. Ben böyle böyle 100/450+ alıyorum.

Hocam SAKIN GEBERİNG HAFIZA kullanmayın. Konu anlatımı gerekmedikçe izlemeyin. Günde 50-60 soru çözün isterseniz her ay 10 soru arttırabilirsiniz. Ben böyle böyle 100/450+ alıyorum.
Hocam o zaman bu GEBERİNG HAFIZA kullananlar nasıl hep 1. veya 10. vs. oluyor?

Hocam 50-60 soru çözmek çıtır çerez bir iş oldu. Soru sayısından çok nasıl çalışılmalı o önemli. Mesela benim en çok endişelendiğim konulardan biri TYT mi 10. sınıf mı çözmem konusu. Malum insan 3 ay deli yaz sıcağında ders çalışmıyor ve 9. sınıf konularının %50-60'ını unutuyor. Eğer sadece 10. sınıf çözersem 11. sınıfta ve 12'de TYT çalışmak zorunda kalacağım. Bu sene TYT çalışıp 11-12'de AYT'ye odaklanmak istiyorum. Sizce bu mantıklı mı?

Valla ben kullandım basit bir PowerPoint sunusu. Ama sadece BOPİNG kullanmıyorlardır. Aşırı fazla test çözüyorlar.

Siz bilirsiniz.

Reklam için para veriyorlar çok yardımcı oldu falan filan diyorlar. Güzel çalışma ile ister o siteleri kullanın ister kullanmayın yine güzel sonuçlar elde edebilirsiniz.
OBP için 10. sınıf kesinlikle çalışın, sonrası tamamen kişisel çalışma stilinize bağlı. Dilerseniz TYT çalışmaya başlayabilirsiniz fakat 9. ve 10. sınıfta iyi çalıştıysanız TYT için iyi bir temel oluyor.

9. sınıfımı gayet iyi geçirmiştim. 10. sınıfa çalışsam ve azıcık 9'a da baksam yeter diye düşünüyorum. Bu sene üçgenler, problemler, paragraf ve dil bilgisi çalışmam dışında TYT için ek bir şey gerek yok gibi. 9. sınıfta yıl sonu notum 95'ti. Sabit tutmayı başarabilirsem OBP olarak öne geçerim gibi düşünüyorum. YKS sıralaması yüksek olanlar gerçi OBP'si düşük olmuyor diye biliyorum.

İfadeler: VIN
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…