10. sınıfta ne yapmalıyım?

mahmud123

Decapat
Daha fazla  
Düzenli olarak matematiğe ağirlık veriyorum, orijinal Bilgi Sarmal'ı mikroorjinal kullanıyorum.
Moralimi bozan bir detay var, TikTok vb. gibi platformlarda YKS27 adı altında TYT bitiren tipler görüyorum, ben mi hata yapıyorum yoksa onlar mı çok zeki?
Mental olarak kendimi hazırladığımı düşünüyorum, yakında daha ağrılıklı çalışmaya başlayacağım, kimya ve fiziğim ortalama temelim var. Ne yapmam lazım?

Tiktok'ı telefonundan silmen iyi bir başlangıç olur. Çalışmaya devam, zeka düşürecek uygulamaları kullanmamak en iyisi.

Aşık olma sakın direkt okul hayatın biter.

Öncelikle sakin ol, tiktoktakiler zeki falan değil moral bozmak için yapıyorlar, günlük çalış test çöz hedeflerin varsa daha ağırlıklı bir şekilde çalış zaten gerisi gelir.

Hocam kaydırmayı bırakmalısınız.

Fazla takma. İlk önce TikTok denen lanet uygulamayı sil. Sosyal medyada öyle aşırı takılma.
Bol bol roman oku. Özellikle uzun ve felsefi romanlar okumaya alıştır kendini. Tek seferde 1 saat oku.
Ayrıca şimdiden TYT'ye başlasan senin için çok iyi olur. 11. sınıfa bbaşlamadan TYT'yi bitir, çünkü 11. sınıf konuları ağır zaten ikisi bir götürülmez.

Kardeşim bahsettiğin kaynaklar 10. sınıf öğrencisi için mükemmel kitaplar bu kitapları çözdüğün zaman rakiplerin 12. sınıfta TYT’de başlangıç/orta seviyedeyken sen hepsinden Matematik anlamında 20 net yukarıda olacaksın yani şundan emin ol disiplinli çalışırsan ki şu an günde 2 2.30 saat bile gayet yeter emin ol çok rahat derece yapıp ülkenin en iyi üniversitelerinden birine gidersin. Tavsiye olarakta şunu söyleyeyim problemlerde belirli bir seviyeye geldikten sonra üst düzey fasiküller çöz (Apotemi benim zamanımda en zoruydu) bunu yaparsan sınav senende matematiği 40 dk da çözebilen birine evrilirsin aynı zamanda Matematik çalışırken geometriyi sakın ihmal etme en göz ardı edilen ama en önemli derstir kendisi. Türkçede dil bilgisinde eksiğin varsa arada bir 10 dk göz gezdir 1 sene boyunca her gün 10 dk göz gezdirsen inan bana denemelerde soru bile kaçırmazsın bunları yapman yeterde artar bile sana iyi çalışmalar.

çok sağolun geo, problemlere daha başlamadım önerebileceğiniz yayın var mıdır

çok sağolun geo, problemlere daha başlamadım önerebileceğiniz yayın var mıdır
Geometrinin TYT kısmına şimdiden başlayabilirsin sana şunu söyleyeyim Üçgeni adın gibi bildiğin zaman Geometrinin %75 i bitiyor bilmediğin konularda bile akıl yürütüp yapabiliyorsun. Başlangıç kaynağı olarak Geometrin vasatsa Üçgen fasikülü alıp başla Çap olabilir ama benim sınav senemden çok geçtiği için güncel fasikül kaynaklarına hakim değilim youtube’dan bakabilirsin, iyiyim diyorsan Bilgi Sarmal/345 çok yakın kaynaklar ikisinden biriyle başlayabilirsin devamında Acil ve Orijinal çözersin bu üçü bittiğinde geometride çıkabilecek tüm soruları yaparsın. Problemler için ise yine youtube’dan fasikül önerileri var seviyene göre biriyle başla en üst düzey kaynak Apotemidir onu da çözdüğün zaman problemlerde de soru kaçırmazsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…