Çözüldü 10. sınıfta özürsüz devamsızlık 5 günü geçtiğinde ne yapılmalı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MFurkan41

Kilopat
Merhaba,
10. sınıftayım, özürlü 1, özürsüz 8.5 gün devamsızlığım var. Ortalamam 91 küsur, internette yazılanlara göre özürsüz 5+ günden sonra belge alamıyorum. Ne yapmalıyım, dilekçe vs. yazsam ama devamsızlıkların üzerinden bayağı geçti. Nasıl yapabilirim? Yarın ara tatile giriyoruz. Daha da uzamadan kapansın, gerildim boşu boşuna.

Çözüm
Yönetmelikte devamsızlık yapıldıktan sonraki 5 iş günü içerisinde özürlüye çevrilebilir gibi bir madde var.

Eğer ki okul yönetmelikte bu yazıyor, devamsızlığınızı özürlüye çevirmiyoruz gibi bir şey derse de maalesef yapacak bir şey yok. Gidip bir sorun, şansınızı deneyin.
@Vio yanlış bilgi vermiş size. O belirlenen sınır, onu aşması durumunda problem olur.

Peki özürlü kaç gün olursa belge alınmıyor veya böyle birşey var mı ?

@Sectione2 özürlü için bir sınır yok. Sadece toplam devamsızlık süresini aşmayın, yeterli.

@Vio

Resmi kaynak öyle demiyor ama zahmet olmazsa okuyun. Konu içerisinde belirttim.

Tamamdır yarın 3 ay rapor alayım. Sanırım idarecilerden daha bilgilisiniz

@Vio toplam 30 gün devamsızlık sınırı var. Üç ay rapor alamazsınız maalesef. Hastalığınız şudur budur varsa orasını bilemem tabii ki.

İfadeler: Vio
Moderasyondan efsane birisi yanlış bilgilendirme atmış. O arkadaş, peki açıp araştırdın mı yazıları yoksa direkt ban mı attın? Önlerine geleni admin diye doldurmuşlar. Yönetmeliğe göre 20 gün özürlü, 10 gün özürlü sınırı vardır. Sadece bunu yazdım. Buna da yanlış bilgilendirme atmışsınız. Nesin moderatör arkadaş, eğitim bakanısın da yeni yönetmelik mı çıkardın? Sözlerim yukarıdaki arkadaşa değil ki büyük ihtimalle o raporladı. Raporunda sorun yok, sorun eğitim bakanı moderatörde.

@Vio işte yönetmelikte 20 gün özürlü diye bir sınır yazmıyor. Yönetmeliği de doğru düzgün okumamışsın ki.

Burada izinli devamsızlığı 20 günü aşan kalır yazıyor mu? Yazmıyor, toplam devamsızlığı aşmadığınız sürece izinli için bir sınır yok diyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…