10. sınıfta sorumluluk sınavları

RX 560 Tİ

Hectopat
MEB 22-30 Haziran arasında lise sorumluluk sınavlarını yapacaklarını açıkladı. Benim de zayıflarım var fakat internette okuduğumda 50'den yukarıda ortalaması varsa zayıfları bile olsa doğrudan geçeceği yazıyor. 50'den düşük ve zayıfları varsa sorumlu geçeceği söyleniyor. Benim ortalamam 63 ve 4 zayıfım var. Doğrudan geçiyorum ama bu sorumluluk sınavlarına girecek miyim? Bu arada edebiyatım zayıflar arasında değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar dostum tam olarak senle aynı durumdayız diyebilirim. Bende konu açacaktim sana rastladım. Birkaç öğretmenime ve eğitimle alakalı bilgili birilerine sordum. Edebiyat dersinden geçtiysen ve ortalaman 50'nin üzerindeyse herhangi bir sorumluluk sınavına girmen gerekmediğini söylediler. Ne kadar doğru bilemem ama dediğim gibi öğretmenime sordum ve açıkçası benimde tahminim hem sağlıksal hem eğitsel anlamda şuan için sadece edebiyat dersi olması çok olası bir durum.
Ayrıca MEB sitesinde şu şekilde paylaşmış: "Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından illere gönderilen yazıya göre, tüm derslerden başarılı olan öğrenciler ile başarısız dersleri bulunanlardan yıl sonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler sınıfını doğrudan sınıf geçecek."

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet bende sordum sorumluluk sınavına girmem için bir sebep yokmuş çünkü ortalamam 63 ve edebiyattan geçtim.

Evet bende sordum sorumluluk sınavına girmem için bir sebep yokmuş çünkü ortalamam 63 ve edebiyattan geçtim.
Bende aynı durumdayım konu da açtım. Ortalamam 50nin üzerinde edebiyattan geçtim fakat web tasarım (baraj ders) kaldım. Benim geçmem gerekiyor ama sorumluluk çizelgesinde ismim var. Anlayamadım yani.

Bende aynı durumdayım konu da açtım. Ortalamam 50nin üzerinde edebiyattan geçtim fakat web tasarım (baraj ders) kaldım. Benim geçmem gerekiyor ama sorumluluk çizelgesinde ismim var. Anlayamadım yani.
Sen zaten hertürlü sınıfı geçeceksin onu sıkıntı yapmana gerek yok.Sadece o kaldıgın baraj dersten yani web tasarımın sınavına girmen gerekiyor ama eğer baraj ders ise.Ben edebiyatı sadece baraj ders olarak biliyorum.

Meslek lisesi olduğum için bölümümün baraj dersi. Ben zaten sınıfı geçiyorum. Web sorumluluğundan da geçemem büyük ihtimal. Ama Meb' e göre benim sorumlu olmamam gerekiyor.
Meslek lisesi olduğum için bölümümün baraj dersi. Ben zaten sınıfı geçiyorum. Web sorumluluğundan da geçemem büyük ihtimal. Ama Meb' e göre benim sorumlu olmamam gerekiyor.
Edebiyat ortalamam 70

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…