10. sınıfta TYT 50 net iyi midir?

rosepw

Femtopat
10. sınıftayım şu an, sene sonu diye TYT denemelerine başladılar artık. İlk denememde 53 net yaptım. Ona rağmen sınıfta 27 kişiden 26. oldum. Ben mi çok kötü net yapmışım yoksa onlar mı iyi yapmış ilk denemeye göre? Ve netimi nasıl yükseltebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
12. sınıfın başında netim 43 tü çalıştım msü de 81 net yaptım şimdilerde de en zor yayınların denemelerinde 70 rahat yapıyorum bu aralar ders çalışamıyorum amelyatımdan dolayı ona rağmen.

1 ay sonra sınava gireceğim ben 70 net yapıyorum normalin üstünde gibi.

Baslangic icin guzel ama ben bir dilci olarak bile calismadan TYT de 46 neti goruyorum ki diğer bölümlerde rekabet 2 kati artıyor. Yapman gerekenler de edebiyat icin kitap okuyup sadece paragraf cozsen bile olur.

Ama sayisallar icin pek bir bilgim yok. En azindan matematik icin cok komik gelebilir ama 4 işlemi vs. iyi yap genelde hep onlardan soru gidiyor yoksa konulari zorlasan anlarsin, bir de problemler var tabii onlar onemli olduklari kadar da zor. Geometriden zaten TYT bazında üçgenin tum ozelliklerini bilsen diger sekillerinkini bir sekilde yapabiliyorsun. ( bu bahsettigim en temel ve basit duzeyde bir calisma sekli hedefin buyukse daha da asilican tabii)

Deneme sınavındaki sorular ÖSYM ayarındaysa ve arkadaşlarınızın normalde de ders performansı iyiyse gayet güzel bir sonuç. Ama deneme normal TYT denemelerine göre daha basit bir denemeyse biraz daha geliştirilebilir. Daha 10.sınıfın sonundasınız, bayağı bir süreniz var. Bu yazı TYT matematik ve Türkçe tekrarına ayırırsanız ve soru çözerseniz netlerinizin güzel bir artış göstereceğini düşünüyorum. Başarılar dilerim.

Önünde koskoca 2 sene var. Pek kafana takmanı önermiyorum. Düzgün bir çalışma ile bu neti 2 sene sonunda belki +100'lere çıkarabilirsin. Ben 10.sınıfın sonunda 20 net yapıyordum. 11 ve 12. sınıfta çalışmamanın pişmanlığını yaşıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…