10. sınıfta yazın TYT matematik ve geometri çalışmak yeter mi?

Daha fazla  
Merhaba şu anda 10. sınıfım ve yazın TYT matematiği ve geometriyi halletmek 11'e geçince de denemeler çözerek diri tutmak istiyorum. Normalde TYT Türkçeyi de yapacaktım ama yetişmez diye yapmadım. TYT için 3D vdd ve 3D TYT mat soru bankası ve 3D geometri soru bankası var. Bu kitaplardan ilerleyeceğim.

Yeter komple bitirip tekrar konulara bakmayacak sadece test çözecek seviyeye gelirsen çok iyi.

Hocam her gün belirli zamanlarda yaparsanız 3 ay yeter ama dediğim gibi böyle her gün 7 veya 8 saat tabii fazla söyledim düşürebilirsin ne de olsa geometri.

Ders çalışma alışkanlığın varsa 12.sınıfta bile çok rahat bunları yaparsın ama bu disipline sahip değilsen ilk olarak kendini bu yönden eğitmen gerektiğini düşünüyorum.

Ders çalışma alışkanlığın varsa 12.sınıfta bile çok rahat bunları yaparsın ama bu disipline sahip değilsen ilk olarak kendini bu yönden eğitmen gerektiğini düşünüyorum.

9. sınıftan beri ders çalışma disiplinim var efendim gününe gününe 3 saat çalışıyorum her gün.

Hocam her gün belirli zamanlarda yaparsanız 3 ay yeter ama dediğim gibi böyle her gün 7 veya 8 saat tabii fazla söyledim düşürebilirsin ne de olsa geometri.

Sağ ol reis teşekkür ederim tavsiyeleri. İçin.

Yeter komple bitirip tekrar konulara bakmayacak sadece test çözecek seviyeye gelirsen çok iyi.

Sağ olun hocam bir de 3D ile başlama diyorlar ama matematiğin ilacını çöz diyorlar 10. sınıfm 9'dan da ilk 12 konunun büyük bir kısmı az buçuk var bende yine de cozeyim mi?

Teşekkürler tavsiyeleriniz için.

9. sınıftan beri ders çalışma disiplinim var efendim gününe gününe 3 saat çalışıyorum her gün.

Sağ olun hocam bir de 3D ile başlama diyorlar ama matematiğin ilacını çöz diyorlar 10. sınıfm 9'dan da ilk 12 konunun büyük bir kısmı az buçuk var bende yine de cozeyim mi?

Yani sen aslında başkasına sormuşsun ama görünce yazayım dedim kendime göre, matematiğin ilacı 0-5 net aralığı için önerilir ama 10 net ve üstü yapıyorsanız illa matematiğin ilacı çözmeyin soruları kolay olduğu için sıkılırsınız olmazsa başlangıç için bilgi sarmal veya 345 ile başlayabilirsiniz benim tercihim bilgi sarmal oldu hep bunun nedeni 345'in çok fazla sorusu olması, daha sonra orijinal çözülebilir orijinal zor bir kaynak değil emin olun çoğu kişi zor der değil, kolay-orta-zor şeklinde gider bunları bitirdikten sonra 3D çözmek daha mantıklı olur veya barış yayınları çözebilirsiniz ama 3D ile başlamak çok zor olur çoğu kişi önermez.

Maaşallah hocam nasıl bir çalışma isteği var içinizde öyle, inşallah seneye üniversiteye geçeceğim bana da tavsiyeniz varmı çalışma konusunda.

Yani sen aslında başkasına sormuşsun ama görünce yazayım dedim kendime göre, matematiğin ilacı 0-5 net aralığı için önerilir ama 10 net ve üstü yapıyorsanız illa matematiğin ilacı çözmeyin soruları kolay olduğu için sıkılırsınız olmazsa başlangıç için Bilgi Sarmal veya 345 ile başlayabilirsiniz benim tercihim Bilgi Sarmal oldu hep bunun nedeni 345'in çok fazla sorusu olması, daha sonra orijinal çözülebilir orijinal zor bir kaynak değil emin olun çoğu kişi zor der değil, kolay-orta-zor şeklinde gider bunları bitirdikten sonra 3D çözmek daha mantıklı olur veya barış yayınları çözebilirsiniz ama 3D ile başlamak çok zor olur çoğu kişi önermez.

Öncelikle tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim, ya ben açıkçası bir anlık araştırma ile aldım 3D videolu defteri ve soru bankasını ama hani 10. sınıftan iyi bir temelim var ilk 12 konuyu az buçuk biliyorum ama hiç mi çözemem yani 3D'yi ve Eyüp bnin anlatımını çok seviyorum bir de zaten 3D vdd ile beraberinde gidip soru bankasını çözmeyi düşünüyordum da eğer gerçekten dediğiniz gibi zorsa Bilgi Sarmal'ya da 3-4-5 ile başlayım ben o zaman.

Maaşallah hocam nasıl bir çalışma isteği var içinizde öyle, inşallah seneye üniversiteye geçeceğim bana da tavsiyeniz var mı çalışma konusunda.

Hahaa teşekkürler, öncelikle açıkçası ben 8. sınıfta hiç çalışmadım ve 80 OBP'li kötü bir liseye geçtiğim için o pişmanlık bende gerçekten büyük bir çalışma isteği ve teşviği yarattığını söyleyebilirim yani 8. sınıfta ve ortaokulda çok çalışan insanlar hani lisede salarlar ya bende tam tersi oldu :D onun dışında aslında her hafta günümü planlıyorum bir ajandaya gerçekten ders çalışma isteğimi arttırdığını söyleyebilirim onun dışında süre tutarak çalışıyorum ve her dikkatim dağılıp telefona Vs. baktığımda süreyi durdurup bir yere not alıyorum ve başka bir anda yine dikkatim dağlırsa önceki zamandan daha kısa sürede dağılmaması için beynimi zorluyorum böylece zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum.

Son düzenleme:
Öncelikle tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim, ya ben açıkçası bir anlık araştırma ile aldım 3D videolu defteri ve soru bankasını ama hani 10. sınıftan iyi bir temelim var ilk 12 konuyu az buçuk biliyorum ama hiç mi çözemem yani 3D'yi ve Eyüp bnin anlatımını çok seviyorum bir de zaten 3D vdd ile beraberinde gidip soru bankasını çözmeyi düşünüyordum da eğer gerçekten dediğiniz gibi zorsa Bilgi Sarmal'ya da 3-4-5 ile başlayım ben o zaman.

Hahaa teşekkürler, öncelikle açıkçası ben 8. sınıfta hiç çalışmadım ve 80 OBP'li kötü bir liseye geçtiğim için o pişmanlık bende gerçekten büyük bir çalışma isteği ve teşviği yarattığını söyleyebilirim yani 8. sınıfta ve ortaokulda çok çalışan insanlar hani lisede salarlar ya bende tam tersi oldu :D onun dışında aslında her hafta günümü planlıyorum bir ajandaya gerçekten ders çalışma isteğimi arttırdığını söyleyebilirim onun dışında süre tutarak çalışıyorum ve her dikkatim dağılıp telefona Vs. baktığımda süreyi durdurup bir yere not alıyorum ve başka bir anda yine dikkatim dağlırsa önceki zamandan daha kısa sürede dağılmaması için beynimi zorluyorum böylece zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum.
Vdd ile devam edebilirsin Eyüp B. sana uygun zaten merak etme, seni çok zorlamayan konuları 3D ile götürebilirsin ya da fazla kaynak almak istemiyorum dersen orijinal alabilirsin kolay-orta-zor olarak gidiyor ondan sonra 3D çözersin fazla kaynak almana gerek yok.

Vdd ile devam edebilirsin Eyüp b. Sana uygun zaten merak etme, seni çok zorlamayan konuları 3D ile götürebilirsin ya da fazla kaynak almak istemiyorum dersen orijinal alabilirsin kolay-orta-zor olarak gidiyor ondan sonra 3D çözersin fazla kaynak almana gerek yok.

Tamamdır o zaman orijinal alıyorum ve 3D ile beraber götürerek hallediyorum çok teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı