Bir Anadolu lisesi proje okulunda 10. sınıfım. Alan olarak sayısal seçtim. Lisenin ilk senesi pek calısmadım ama matematigim iyiydi, bu sene aklım basıma geldi calıstım ortalamamı 90 üzerine cıkarttım, simdi ise YKS'ye oynamak istiyorum ama ne dershane ne koc herhangi bir takviyem yok. Kitaplar ve denemeler alacagım evde calısacagım. Sizce bu evden yapılabilir mi ya da bir tavsiyeniz var mı bu süreç adına?
Halledilir kendine bir program oluştur tekrar yapmayi unutma dershane zaten seni disipline sokmak disinda cok buyuk bir artisi yok YouTube'dan beğendiginiz hocalar ile ilerleyebilirsiniz.
Halledilir kendine bir program oluştur tekrar yapmayi unutma dershane zaten seni disipline sokmak disinda cok buyuk bir artisi yok YouTube'dan beğendiginiz hocalar ile ilerleyebilirsiniz.
tyt denemesine girdim 50 net cıvarı yaptım ama benim program yapmada ve dogru kaynak secmeme dair bir fikrim yok bu yaz sadece Türkçe ve matematik üzerinden gitmeyi düşünüyorum doğru bir karar olur mu
Şu an 10. sınıftasın, bu büyük bir avantaj. Öncelikle 9. ve 10. sınıf konularını (özellikle TYT için kritik olanları) çok iyi bir şekilde bitirmeye odaklan. 9. sınıfta pek çalışmadığını söylemişsin, bu yüzden o senenin eksiklerini kapatmak ilk önceliğin olmalı.
Matematik temelin iyiyse bile, diğer derslerdeki (Türkçe, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler) 9. ve 10. sınıf konularını asla es geçme. TYT'nin bel kemiği bu konulardır.
Bu yaz nasıl bir program izlemeliyim 10. Sınıf konularım tam sadece 9. Da matematik hariç geometri dahil diğer derslerim hep eksik aklımda sadece Türkçe matematik çalışmak var doğru olur mu?
Oynayabilirsin tabii ki aslında ben biraz kendime kızıyorum. Öncelik olarakGeometriyle TYT matematiği hallet bence gerisi kolay.Biyoloji Coğrafya çalışmak senin için erken bence. Ben de 12'ye geçiyorum TYT çalışmıyorum fakat maksimum 65min 40 yaptım keşke önceden daha da çalışsaydım bir de 11'i iyi geçir bende böyle düşünüp 11 çalışmaya odaklandım fakat tam beceremedim biyolojide fena eksiğim var.
Oynayabilirsin tabii ki aslında ben biraz kendime kızıyorum. Geometriyle TYT matematiği hallet bence öncelik olarak gerisi kolay. Ben de 12'ye geçiyorum TYT çalışmıyorum fakat maksimum 65min 40 yaptım keşke önceden daha da çalışsaydım bir de 11'i iyi geçir bende böyle düşünüp 11 çalışmaya odaklandım fakat tam beceremedim biyolojide fena eksiğim var.
Kafamın 11 de rahat ve AYT konularına full focus olabilmesi için en azından yazin sonuna kadar 80e çıkarmak istiyorum girdiğim bir TYT denemesinde 50 yaptım ve soru kacirdigim yerler 9 konuları olan fen ve sosyaldi. Ve umarım seninde her şey gönlünce olur sende halledebilirsin.
Kafamın 11 de rahat ve AYT konularına full focus olabilmesi için en azından yazin sonuna kadar 80e çıkarmak istiyorum girdiğim bir TYT denemesinde 50 yaptım ve soru kacirdigim yerler 9 konuları olan fen ve sosyaldi. Ve umarım seninde her şey gönlünce olur sende halledebilirsin.
Teşekkür ederim dostum inşallah senin de her şey gönlünce olur. Fende eksiğin varsa bence fizik ve kimyaya yoğunlaş çünkü AYT'yle bayağı bağlantılılar, biyoloji çabuk unutuluyor çalıştığım bütün biyoloji uçtu AYT konularını da halledeceğine inanıyorum fizik kolay fizikte konu çok sadece. Biyoloji ve matematik biraz zor. Zamanında yaparsan derece bile yaparsın önemli olan zamanında yapabilmek ben onu yapamadım maalesef.
Bu yaz nasıl bir program izlemeliyim 10. sınıf konularım tam sadece 9. da matematik hariç geometri dahil diğer derslerim hep eksik aklımda sadece Türkçe matematik çalışmak var doğru olur mu?