10. sınıfta YKS'ye nasıl çalışılmalı?

furkan_q

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, başlıkta belirttiğim gibi 10. sınıf öğrencisiyim. Meslek Lisesin'de okumamdan mütevellit YKS'de başarılı olmamın zor olduğunu bildiğim için şimdiden sınava çalışma kararı aldım. Sizlerin önerileri nedir? Nasıl çalışmalıyım? Test, kaynak, site vb. önerileriniz nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de teknik lisede okuyorum ama 10. sınıftan çalışmanın bence bir etkisi yok ben geçen sene işlediğimiz konuları hatırlamıyorum en iyisi 11. sınıfı bitirdikten sonraki yaz tatilinde konuları pekiştirmek en mantıklısı bu bence, şahsi fikrim.

Hocam tabi senin kararında erken başlayanlar bile 10. sınıf bitişinde yazda başlıyor genellikle.

Nasıl çalışmalıyım?

Konuyu anlayana kadar çalışın. Şu kadar saat ya da bu kadar soru ile kısıtlamayın. Kendinizi yorarsınız ve ders çalışmak önünüzde bir engel gibi gözükür (Tabii ki bu gündelik 10. Sınıf çalışması için).

Test, kaynak, site vb. önerileriniz nedir?

Kendim önceden kullandığım kaynakları yazayım;
Matematik için Acil yayınları ve Karekök yayınları güzel.
Biyoloji için palme iyidir.
Fizikte genelde Yanıt ve Karekök yayınlarını kullandım.
Kimya da aynı şekilde palme ve paraf güzel.
TYT kitabı olarak da 345 yayınları gayet kaliteli.
Edebiyatla aram yok. Dil bilgisi için Seviye güzel yayın.
Paragrafta da Paraf kullanmıştım.
Lise 3 fen lisesi öğrencisiyim.

Önerdiğiniz kaynakları hangi sınıf düzeyinde almam lazım?

Şu an okul açılana kadar 9. sınıf matematik çalışın. 10. sınıfta da derslerinize iyi çalışın.

Bide hangi derslerden almamı önerirsiniz ?

Son düzenleme:
9 sınıf TYT konularını çalış, 11'e geçince, 10 sınıf TYT çalışırsın ve bir yandan 9 sınıf TYT ders tekrarı yaparsın. Ayrıca 11 sınıfa geçince TYT ve AYT'yi aynı anda götürmeye çalış, sonra başın ağrır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…