10 yıllık Casper laptopu iyileştirmek için neler yapılmalı?

SSD takabilirsin bir de maksimum desteklediği RAM takarsın bir tek.
Evdeki SSD ile deneyeceğim tabi önce temizliğini yapıp termal macunu vs yenilemeliyim çünkü muhtemelen hiç bakım yapılmadı bu laptopta, tek sıkıntım termal macunu sürerim okey ama termal pad konusunu hiç bilmiyorum nerelere koymam gerekiyoe vs vs.
Her şeyi geçte o fanın hali ne ya, internetten temin edebilirsin cihaza bir bakım yap önce.
Temizleyeceğim elimde termal macun vs olmadığından onalrı temin ettikten sonra toplu yapmak istiyorum.
Ram takviyesi yapılabilir.
2x4 gb 1600mhz var zaten, masrafa girmeden hızlandırmak istiyorum oyun vs oynamayacağım zaten.
HDD ile kullanmayı düşünüyorsanız Windows 8.1 ya da Ubuntu kurabilirsiniz.
Hdd boş sayılır zaten o yuzden onugözden çıkarmaya razıyım, eğer denemelik ssd işe yararsa 240gblık bi sata ssd almayı düşünüyorum
Linux olabilir hiç kullanmadım ama araştırırım, gerekirse onu kurarım yeni ssd'ye
SSD + RAM + Termal Macun, Termal PAD yenilemesi.
Termal padleri nerelere koymam gerektiğini bilmiyorum bir de aynı sekilde nereden hangi ürünü seçmeliyim vs bilmiyorum rica etsem macun ve pad icin link verebilir misiniz?

Arctic Mx 4 macun. Ve arctic marka termal pad alırsan yeter.
Macunu CPU ve GPU üstüne.
Padi ise eski padlerin olduğu yere.

Hocam masrafa girmeden hızlandırmak istiyorsanız termal macun vs. denemeye grek yok, kurun bodhi linux rahatlayın.(Bilgisayarım 500mhz 4gb ram+1.3ghz işlemci ve ben bunda bile hiç internette kasma donma yaşamıyorum.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…