Merhaba,
100.000 TL civarında fotoğraf makinesi ve lens almak istiyorum fakat kararsız kaldım. Konuda uzman olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.
Hobi olarak; ilk etapta sokak fotoğrafçılığı ve portre çekimleri, ilerleyen süreçte ise manzara fotoğrafçılığı yapmak istiyorum. Uzunca bir süredir fotoğrafçılıkla ilgileniyorum; fakat gelişen teknoloji doğrultusunda aynasız bir makine almaya karar verdim.
İlk etapta 24-70mm f/2.8, sonrasında 85mm f/1.4 civarı, en son olarak da 70-200mm f/2.8 gibi lensler almayı planlıyorum. Photoshop ve Lightroom kullanımına hâkimim ve kreatif fotoğraflar üretmek istiyorum.
Bu doğrultuda analiz ettiğim ve gerekçelerini sunacağım üç cihaz var: Nikon Z7 II, Sony A7 IV (veya III) ve Canon EOS R8. Nikon ve Sony'nin çıkış yıllarının 2020-2021 olmasından dolayı biraz çekimser kaldım; Canon ise 2023'te çıktı.
Ek olarak, Sony veya Nikon aldığımda ekstra lens ve tripod gibi malzemeleri ilerleyen süreçte alacağım. Fakat Canon EOS R8 aldığımda, başlangıçta ekstra lens ve diğer ekipmanlara yatırım yapma imkânım olacak.
Bu cihazlar arasında devasa farklar var mı? Gövdeler arasındaki fiyat farkına değer mi? Ya da önermek istediğiniz başka cihazlar varsa, onlara da bakmak isterim.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
İyi Sosyaller.