100.000 TL laptop önerisi

Bütçe
100000
Haci abi konu laptop oneri demissin kafaya koymussun ama, laptoplarda masaustunde alacagin performansi alamazsin bunu zaten biliyorsun, bende ROG Scar 16 (i9 13980HX 4080) var. Bu dayi geldi geleli yerinden oynamadi altinda sogutucusu temizligi kapaliyken ortusu akim korumali prizi eksik olmayan bilgisayar. Bir gun isten gelince hiç calismadi(sıfır tepki) KVK'nin demesine gore anakarti degisti (anakart yandi kisa devre falan denmedi), şu anda bu PC takilma yapiyor nadiren.
Ve bu takilmalar belirli bir periyotta olmuyor yani duruyor 15 dakika geciyor PC'de sadece Brave tarayicida YT Music'de muzik acikken saniyenin 1/3 kadar sure bir takilma oluyor, kimi zaman 1 saat hiç yapmiyor kimi zaman 5 dk 2 sefer yapiyor, oyun yuklenmedi PC'de yalnizca Siemens NX, Ansys ve SolidWorks var. Ben Intel islemcilerin sorunlu olduklarindan dolayi boyle oldugunu dusunuyorum. Ben 1 sene once aldim 88000 TL'ye ilk bilgisayarim oldugundan ve pek anlamadigimdan dolayi, en iyisi herkes memnun marka zaten ASUS iyi marka diyerek aldim şu an yasadigim anlik takilmalar hiç hosuma gitmiyor. Ha cihazdan ekmek yiyorum orasi ayri, lakin firmanin almis oldugu bir PC var Monster Abra, bu bilgisayar da hiç hosuma gitmiyor ama fiyati benim bilgisayarimin 1/3'u kadar yani 25-30 bin TL ustelik benim kendi bilgisayarimdan da hafif. Bendeki arkadas 2.5 kilo adaptorunu sayarsan 3.2 kilo civari zaten adaptorsuz calismiyor performansi dusuyor, yani demem o ki sen laptop alacaksan tasimak icin dusunuyorsundur, git Victus, TUF, Legion vb... 4050 4060 i7 islemcili laptoplarindan al (i9'a kesinlikle para verme) eve de bir adet icinde 7950x3D veya bütçen yetiyorsa elindeki parcalardan uyumlu olanlari varsa 9800x3D gibi (F/P de 7950x3D şu anda render kisminda ustun 9800x3D'den) monitorun kasan PSU'n zaten vardir, anakart islemci ekran kartıni yenile devam et baba. 100 bine de gerek yok 80 bine cozersin 20 bin liran cebinde kalir, 578 dolar. Tavsiyem bu hatta laptopu sadece tasimak maksatli alacaksan ve "ya gittigim yerde oyun oynamam" gibisinden kullanacaksan hiç TUF, Legion vb. laptop almana gerek yok chromebook tarzi ince uygun fiyatli bir dunya laptop var, hatta ikinci el MacBook bile uyar sana hem daha uyguna hem de daha performansli canavar gibi ekipmanin olur, paranin buyuk bölümü de cebine kalir, bu sadece bir tavsiyedir, gonlunden geceni yapabilmen ve yaptiktan sonra pişman olmaman dilegi ile.

Son düzenleyen: Moderatör:
Haci abi konu laptop oneri demissin kafaya koymussun ama, laptoplarda masaustunde alacagin performansi alamazsin bunu zaten biliyorsun, bende ROG Scar 16 (i9 13980HX 4080) var bu dayi geldi geleli yerinden oynamadi altinda sogutucusu temizligi kapaliyken ortusu akim korumali prizi eksik olmayan bilgisayar bir gun isten gelince hiç calismadi(0 tepki) KVK'nin demesine gore anakarti degisti (anakart yandi kisa devre falan denmedi), şu anda bu PC takilma yapiyor nadiren.
Ve bu takilmalar belirli bir periyotta olmuyor yani duruyor 15 dakika geciyor PC de sadece Brave tarayicida YT Music'de muzik acikken saniyenin 1/3 kadar sure bir takilma oluyor kimi zaman 1 saat hiç yapmiyor kimi zaman 5 dk 2 sefer yapiyor oyun yuklenmedi PC de yalnizca Siemens nx.
Ansys ve SolidWorks var ben Intel islemcilerin sorunlu olduklarindan dolayi boyle oldugunu dusunuyorum. Ben 1 sene once aldim 88000 TL'ye ilk bilgisayarim oldugundan ve pek anlamadigimdan dolayi en iyisi herkes memnun marka zaten ASUS iyi marka diyerek aldim şu an yasadigim anlik takilmalar hiç hosuma gitmiyor ha cihazdan ekmek yiyorum orasi ayri, lakin firmanin almis oldugu bir PC var Monster Abra - bu bilgisayarda hiç hosuma gitmiyor ama fiyati benim bilgisayarimin 1/3'u kadar yani 25 30 bin TL ustelik benim kendi bilgisayarimdanda hafif bendeki arkadas 2.5 kilo adaptorunu sayarsan 3.2 kilo civari zaten adaptorsuz calismiyor performansi dusuyor, yani demem o ki sen laptop alacaksan tasimak icin dusunuyorsundur, git Victus, TUF, Legion vb... 4050 4060 i7 islemcili laptoplarindan al(i9a kesinlikle para verme) evede bir adet icinde 7950x3D veya bütçen yetiyorsa elindeki parcalardan uyumlu olanlari varsa 9800x3D gibi(f/p de 7950x3D şu anda render kisminda ustun 9800x3D den) monitorun kasan psun zaten vardir anakart islemci ekran kartıni yenile devam et baba 100 bine de gerek yok 80 bine cozersin 20 bin liran cebinde kalir 578 dolar tavsiyem bu hatta laptopu sadece tasimak maksatli alacaksan ve "ya gittigim yerde oyun oynamam" gibisinden kullanacaksan hiç TUF Legion vb laptop almana gerek yok chromebook tarzi ince uygun fiyatli bir dunya laptop var, hatta ikinci el MacBook bile uyar sana hem daha uyguna hem de daha performansli canavar gibi ekipmanin olur paranin buyuk bolumude cebine kalir, bu sadece bir tavsiyedir, gonlunden geceni yapabilmen ve yaptiktan sonra pişman olmaman dilegi ile.

Dediğiniz bir yere kadar mantıklı ama işi ağırsa o 4080-4090 laptopun amacı zaten yapacağı işte zamandan kazandırmak o yüzden önereceğiz. Ki bu bütçeyi veren birinin ya masaüstüsü vardır ya da kendi istediği zaman yine alır ya da sorara ihtiyacı yok demek ki şu an.

Haci abi konu laptop oneri demissin kafaya koymussun ama, laptoplarda masaustunde alacagin performansi alamazsin bunu zaten biliyorsun, bende ROG Scar 16 (i9 13980HX 4080) var bu dayi geldi geleli yerinden oynamadi altinda sogutucusu temizligi kapaliyken ortusu akim korumali prizi eksik olmayan bilgisayar bir gun isten gelince hiç calismadi(0 tepki) KVK'nin demesine gore anakarti degisti (anakart yandi kisa devre falan denmedi), şu anda bu PC takilma yapiyor nadiren.
Ve bu takilmalar belirli bir periyotta olmuyor yani duruyor 15 dakika geciyor PC de sadece Brave tarayicida YT Music'de muzik acikken saniyenin 1/3 kadar sure bir takilma oluyor kimi zaman 1 saat hiç yapmiyor kimi zaman 5 dk 2 sefer yapiyor oyun yuklenmedi PC de yalnizca Siemens nx.
Ansys ve SolidWorks var ben Intel islemcilerin sorunlu olduklarindan dolayi boyle oldugunu dusunuyorum. Ben 1 sene once aldim 88000 TL'ye ilk bilgisayarim oldugundan ve pek anlamadigimdan dolayi en iyisi herkes memnun marka zaten ASUS iyi marka diyerek aldim şu an yasadigim anlik takilmalar hiç hosuma gitmiyor ha cihazdan ekmek yiyorum orasi ayri, lakin firmanin almis oldugu bir PC var Monster Abra - bu bilgisayarda hiç hosuma gitmiyor ama fiyati benim bilgisayarimin 1/3'u kadar yani 25 30 bin TL ustelik benim kendi bilgisayarimdanda hafif bendeki arkadas 2.5 kilo adaptorunu sayarsan 3.2 kilo civari zaten adaptorsuz calismiyor performansi dusuyor, yani demem o ki sen laptop alacaksan tasimak icin dusunuyorsundur, git Victus, TUF, Legion vb... 4050 4060 i7 islemcili laptoplarindan al(i9a kesinlikle para verme) evede bir adet icinde 7950x3D veya bütçen yetiyorsa elindeki parcalardan uyumlu olanlari varsa 9800x3D gibi(f/p de 7950x3D şu anda render kisminda ustun 9800x3D den) monitorun kasan psun zaten vardir anakart islemci ekran kartıni yenile devam et baba 100 bine de gerek yok 80 bine cozersin 20 bin liran cebinde kalir 578 dolar tavsiyem bu hatta laptopu sadece tasimak maksatli alacaksan ve "ya gittigim yerde oyun oynamam" gibisinden kullanacaksan hiç TUF Legion vb laptop almana gerek yok chromebook tarzi ince uygun fiyatli bir dunya laptop var, hatta ikinci el MacBook bile uyar sana hem daha uyguna hem de daha performansli canavar gibi ekipmanin olur paranin buyuk bolumude cebine kalir, bu sadece bir tavsiyedir, gonlunden geceni yapabilmen ve yaptiktan sonra pişman olmaman dilegi ile.

Abi tavsiye için çok sağ olasın eğer ben oyun oynamak için alsaydım çok çok haklıydın ama ben aynı zamanda bir oyun için çalışıyorum ve bazen arkadaşlarımın yanına gidip onlarla çalışmam gerekiyor adamlara her gün bana gelin diyemem bu yüzden laptop istiyorum zaten zamanın en güzel kasasını toplamıştım ha para mevzu yapar 20 bin cebinde kalsın diyorsan hiç sıkıntı değil abi ben zaten 3 yıl kasa kullandım çok iş görüyor ama ben 40 kilo kasayı yanımda taşıyamam ki.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı