100.000 TL sistem toplama

emirhanabalı

Centipat
İyi günler arkadaşlar bir süre piyasa bakmadığım için size sormak istiyorum. Önce 100000 TL'ye nasıl bir sistem toplanır yardım eder misiniz? Monitör, klavye, işletim sistemi vs. her şey dahil.

Sistem genel olarak ne amaçla yani hangi oyun veya programlar ile kullanılacak?

Yukarıda ki sistem gayet güzel görünüyor. Öncelik iş amaçlı olacaksa işlemci Ryzen 9 serisi seçilebilir veya oyun için olacaksa işlemci bir tık daha düşürülüp ekran kartı RTX 5080'li sistem de toplanılabilir. 2K monitör olduğu için darboğaz kolay kolay olmayacaktır. Bu şekilde hiç dokunmadan da iki taraf için de gayet dengeli duruyor zaten.

Ek olarak, seçilen anakarta kesinlikle kötü demiyorum, anakart için bütçe biraz daha artarsa eğer, alternatif olarak bunları da değerlendirebilirsiniz:

genel

Gigabyte Eagle AX, Msi Tomahawk ve Msi X670e de hepsi güzel anakarttır.

Son düzenleme:
Sistem genel olarak ne amaçla yani hangi oyun veya programlar ile kullanılacak?

Yukarıdaki sistem gayet güzel görünüyor. Öncelik iş amaçlı olacaksa işlemci Ryzen 9 serisi seçilebilir veya oyun için olacaksa işlemci bir tık daha düşürülüp ekran kartı RTX 5080'li sistem de toplanılabilir. 2K monitör olduğu için darboğaz kolay kolay olmayacaktır. Bu şekilde hiç dokunmadan da iki taraf için de gayet dengeli duruyor zaten.

Evet, arkadaş ne için kullanılacağını yazarsa ona göre parçalar da değişiklik yapılabilir.

Günaydın arkadaşlar
Asıl kullanma amacım biraz daha işlemci ağırlıklı ama ekran kartının da yabana atmadan güzel monitörlü bir sistem toplamak istiyorum. Daha çok iş yapıcağım ama oyunda oynamak istiyorum :). Daha güzel şeyler çıkabilecekse bütçede esnemeler yapılabilir sorun değil beş on bine. Klavye ve mouse parasını yok sayarak bakabilirsiniz max 120000 Tl ye sistem çok teşekkür ederim önerileriniz için

Günaydın arkadaşlar
Asıl kullanma amacım biraz daha işlemci ağırlıklı ama ekran kartının da yabana atmadan güzel monitörlü bir sistem toplamak istiyorum. Daha çok iş yapıcağım ama oyunda oynamak istiyorum :). Daha güzel şeyler çıkabilecekse bütçede esnemeler yapılabilir sorun değil beş on bine. Klavye ve mouse parasını yok sayarak bakabilirsiniz max 120000 Tl ye sistem çok teşekkür ederim önerileriniz için
İşlemci:

Ekran kartı:

Bu sistemin üzerine 25.000₺ daha eklemeniz gerekecek yani bütçeyi 5.000₺ daha artırma imkanınız varsa eğer @Emrullah Meral hocam da uygun görürse bu parçalara bir bakın derim hocam.

Ancak, eğer ki işlemci seçiminiz R9 9950X'den yana olacaksa, işlemci soğutucusu için hava soğutma yerine güzel bir sıvı soğutma bakmanız gerekecek.

İşlemci:

Ekran kartı:

Bu sistemin üzerine 25.000₺ daha eklemeniz gerekecek yani bütçeyi 5.000₺ daha artırma imkanınız varsa eğer @Emrullah Meral hocam da uygun görürse bu parçalara bir bakın derim hocam.
5000₺ daha arttırabilirim hocam zaten baya çıktım fiyatına göre en iyi performans olacaksa :)

İşlemci:

Ekran kartı:

Ancak, eğer ki işlemci seçiminiz R9 9950X'den yana olacaksa, işlemci soğutucusu için hava soğutma yerine güzel bir sıvı soğutma bakmanız gerekecek.
5070 ti ile 5080 arasında çok fark var mı hocam 5070 ti seçerek ordan artan parayı monitöre ayırmayı düşünüyordum ama siz daha iyi bilirsiniz

Son düzenleme:
5000₺ daha arttırabilirim hocam zaten baya çıktım fiyatına göre en iyi performans olacaksa :)
Sistem için söyleyebileceğim başlıca en kötü dezavantajı da, 50.000₺ verdiğimiz bir ekran kartında, eli sıkı Nvidia'nın 16GB VRAM koyması.
Bu sistem şu haliyle 4K'da çok rahatlıkla bütün oyunları akıcı bir şekilde oynatabilir ama ileride VRAM yetersizliğinden dolayı performansta azalmalar yaşayabilirsiniz.
Bu VRAM olayını bir kamyon gibi düşünün. Aynı çekici ama farklı şaselere sahip bir kamyon olarak adlandırabiliriz. Şaseler güçlü, ama tekerlek sayısı az. 8 tekerlek olsa daha az yük alır ama kırk ayak dediğimiz 12 tekerlekli kamyonlar tır kadar yük taşıyabiliyor. Bu VRAM olayıda birebir aynı hocam.

Kas gücü illa ki vardır 5070Ti ve 5080 arasında ancak benim gözümde hepsi aynı yani.
Biz sistem önerileri yaparken artık 1080p için kullanacak arkadaşlara 16GB altında almamalarını vurguluyoruz ancak gel gör ki 4K çözünürlükte çalışabilecek kartta 16 GB VRAM olsun..

Net bir tarih yoktur ama yakında RX 9080 serisi 32GB VRAM ile gelebilirmiş bazı okuduğum forumlarda.
Beklemeye değer mi bilemedim.

Veya ikinci bir alternatif olarak, eğer ki ikinci el düşünürseniz RX 7900 XTX'de bakabilirsiniz. Piyasası 30.000₺ civarında.
İkinci el olmasından endişeleriniz varsa eğer, param güvende ve garantisi devam eden ilanları önceliğe alarak ve üzerine bir miktar daha param güvende komisyonu vererek güvenle alınabileceğinin tarafındayım.

Emin olmamakla beraber YouTube'dan RTX 5080 ve RX 7900 XTX'in oyun karşılaştırma videolarına baktığımda, oyunlarda öyle aralarında aman aman bir fark yoktur, birbirlerine de yakın sayılırlar.

Ancak render tarzı programlarda emin olmamakla beraber Nvidia ekran kartlarının, proje süresini azaltmak adına ayrı bir teknoloji kullandığını duymuştum. AMD kartlarda bu özellik varmıdır bilemiyorum.

Siz bilirsiniz tabii yine de hocam. İkinci bir seçenek olarak değerlendirebilirsiniz bunuda.

Son düzenleme:
Sistem için söyleyebileceğim başlıca en kötü dezavantajı da, 50.000₺ verdiğimiz bir ekran kartında, eli sıkı Nvidia'nın 16GB VRAM koyması.
Bu sistem şu haliyle 4K'da çok rahatlıkla bütün oyunları akıcı bir şekilde oynatabilir ama ileride VRAM yetersizliğinden dolayı performansta azalmalar yaşayabilirsiniz.
Bu VRAM olayını bir kamyon gibi düşünün. Aynı çekici ama farklı şaselere sahip bir kamyon olarak adlandırabiliriz. Şaseler güçlü, ama tekerlek sayısı az. 8 tekerlek olsa daha az yük alır ama kırk ayak dediğimiz 12 tekerlekli kamyonlar tır kadar yük taşıyabiliyor. Bu VRAM olayıda birebir aynı hocam.

Kas gücü illa ki vardır 5070Ti ve 5080 arasında ancak benim gözümde hepsi aynı yani.
Biz sistem önerileri yaparken artık 1080p için kullanacak arkadaşlara 16GB altında almamalarını vurguluyoruz ancak gel gör ki 4K çözünürlükte çalışabilecek kartta 16 GB VRAM olsun..

Net bir tarih yoktur ama yakında RX 9080 serisi 32GB VRAM ile gelebilirmiş bazı okuduğum forumlarda.

Veya ikinci bir alternatif olarak, eğer ki ikinci el düşünürseniz RX 7900 XTX'de bakabilirsiniz. Piyasası 30.000₺ civarında.
İkinci el olmasından endişeleriniz varsa eğer, param güvende ve garantisi devam eden ilanları önceliğe alarak ve üzerine bir miktar daha param güvende komisyonu vererek güvenle alınabileceğinin tarafındayım.

Emin olmamakla beraber YouTube'dan RTX 5080 ve RX 7900 XTX'in oyun karşılaştırma videolarına baktığımda, oyunlarda öyle aralarında aman aman bir fark yoktur, birbirlerine de yakın sayılırlar.

Ancak render tarzı programlarda emin olmamakla beraber Nvidia ekran kartlarının, proje süresini azaltmak adına ayrı bir teknoloji kullandığını duymuştum. AMD kartlarda bu özellik varmıdır bilemiyorum.

Siz bilirsiniz tabii yine de hocam. İkinci bir seçenek olarak değerlendirebilirsiniz bunuda.
Anladım teşekkür ederim hocam sistemi kasım ayı gibi indirimlerle almayı düşünüyordum yabancı kanallarda 5070 Ti Super vb. ekran kartlarının 2026 başında çıkabileceğini görmüştüm tıpkı 4070 ti super gibi , onun vramine 24 Gb diye tahmin ediyorlar hem 2026 başında Amd nin yeni sokete geçeceği de söyleniyor bir sonraki seneyi mi beklemeli

AMD ekran kartlarına pek bakmamıştım biraz Nvidia fanboyu olduğum için :D ama Amd nin baya güzel gpular çıkardığını da gördüm onu da inceleyeceğim

Son düzenleme:
Sistem için söyleyebileceğim başlıca en kötü dezavantajı da, 50.000₺ verdiğimiz bir ekran kartında, eli sıkı NVIDIA'nın 16 GB VRAM koyması.
Bu VRAM olayını bir kamyon gibi düşünün. Aynı çekici ama farklı şaselere sahip bir kamyon olarak adlandırabiliriz. Şaseler güçlü, ama tekerlek sayısı az. 8 tekerlek olsa daha az yük alır ama kırk ayak dediğimiz 12 tekerlekli kamyonlar tır kadar yük taşıyabiliyor. Bu VRAM olayı da birebir aynı hocam.

Kas gücü illaki vardır 5070 Ti ve 5080 arasında ancak benim gözümde hepsi aynı yani.
Biz sistem önerileri yaparken artık 1080p için kullanacak arkadaşlara 16 GB altında almamalarını vurguluyoruz ancak gel gör ki 4K çözünürlükte çalışabilecek kartta 16 GB VRAM olsun.

Net bir tarih yoktur ama yakında RX 9080 serisi 32 GB VRAM ile gelebilirmiş bazı okuduğum forumlarda.

İkinci el olmasından endişeleriniz varsa eğer, Param Güvende ve garantisi devam eden ilanları önceliğe alarak ve üzerine bir miktar daha Param Güvende komisyonu vererek güvenle alınabileceğinin tarafındayım.

Ancak render tarzı programlarda emin olmamakla beraber NVIDIA ekran kartlarının, proje süresini azaltmak adına ayrı bir teknoloji kullandığını duymuştum. AMD kartlarda bu özellik var mıdır bilemiyorum.

Siz bilirsiniz tabii yine de hocam. İkinci bir seçenek olarak değerlendirebilirsiniz bunu da.

Arel hocam elinize sağlık çok güzel özetlemişsiniz olayı dediğiniz gibi 9950X daha iyi olacaktır, arkadaşın ağırlıklı iş dediğinden dolayı. Ekran kartı 55 bin TL verip karşılığın da 16 GB VRAM alması gerçekten koyuyor insana, en azından geçici olarak 7900 XTX'yi tercih edip ileride arel hocamın dediği gibi RX9080 serisi falan çıktığında yükseltebilirsiniz sizin için çok daha iyi olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00