5000₺ daha arttırabilirim hocam zaten baya çıktım fiyatına göre en iyi performans olacaksa
Sistem için söyleyebileceğim başlıca en kötü dezavantajı da, 50.000₺ verdiğimiz bir ekran kartında, eli sıkı Nvidia'nın 16GB VRAM koyması.
Bu sistem şu haliyle 4K'da çok rahatlıkla bütün oyunları akıcı bir şekilde oynatabilir ama ileride VRAM yetersizliğinden dolayı performansta azalmalar yaşayabilirsiniz.
Bu VRAM olayını bir kamyon gibi düşünün. Aynı çekici ama farklı şaselere sahip bir kamyon olarak adlandırabiliriz. Şaseler güçlü, ama tekerlek sayısı az. 8 tekerlek olsa daha az yük alır ama kırk ayak dediğimiz 12 tekerlekli kamyonlar tır kadar yük taşıyabiliyor. Bu VRAM olayıda birebir aynı hocam.
Kas gücü illa ki vardır 5070Ti ve 5080 arasında ancak benim gözümde hepsi aynı yani.
Biz sistem önerileri yaparken artık 1080p için kullanacak arkadaşlara 16GB altında almamalarını vurguluyoruz ancak gel gör ki 4K çözünürlükte çalışabilecek kartta 16 GB VRAM olsun..
Net bir tarih yoktur ama yakında RX 9080 serisi 32GB VRAM ile gelebilirmiş bazı okuduğum forumlarda.
Beklemeye değer mi bilemedim.
Veya ikinci bir alternatif olarak, eğer ki ikinci el düşünürseniz RX 7900 XTX'de bakabilirsiniz. Piyasası 30.000₺ civarında.
İkinci el olmasından endişeleriniz varsa eğer, param güvende ve garantisi devam eden ilanları önceliğe alarak ve üzerine bir miktar daha param güvende komisyonu vererek güvenle alınabileceğinin tarafındayım.
Emin olmamakla beraber YouTube'dan RTX 5080 ve RX 7900 XTX'in oyun karşılaştırma videolarına baktığımda, oyunlarda öyle aralarında aman aman bir fark yoktur, birbirlerine de yakın sayılırlar.
Ancak render tarzı programlarda emin olmamakla beraber Nvidia ekran kartlarının, proje süresini azaltmak adına ayrı bir teknoloji kullandığını duymuştum. AMD kartlarda bu özellik varmıdır bilemiyorum.
Siz bilirsiniz tabii yine de hocam. İkinci bir seçenek olarak değerlendirebilirsiniz bunuda.