Hocam PC'yi hangi amaç için topladığınızı yazsanız iyi olurdu fakat topladığınız parçalara bakınca oyun ve iş amaçlı bilgisayar toplamak istediğinizi görüyorum. Bu yazıyı da buna göre yazacağım. Bu fiyatlara çıkıyorsanız bence 5070 Ti almalısınız. Bence sıvı soğutucuyu ve kasayı biraz daha araştırın. Eğer kasayı değiştirmek istemiyorsanız kasanın boyutuna ve rengine uygun bir sıvı soğutucu olarak Artics Liquid Freezer 3 Pro gayet işinizi görecektir. Hava soğutmada da assasin peerless 120 veya assasin peerless 120 SE (assasin peerless 120 SE düz 120'ye göre daha küçük, performans olarak da aralarında çok bir fark yok) öneririm. İki soğutucununda beyaz versiyonunu rahatlıkla bulabilirsiniz. Ama bu kasa sizin sisteminize göre bence bayağı fazla. Kasa seçiminizden anladığım kadarıyla görünüşe çok önem veriyorsunuz. Size önerim kasaları bayağı bir araştırın ve ATX, akvaryum bir kasa bulun. Siyah, beyaz fark etmez. Sadece kasada 7-8K'yı geçmenizi önermem. Yoksa insanlar 100k ya 5070 Ti'lı (duruma göre 5080'li) sistemler toplarken siz 5070 de takılı kalırsınız. Ve o verdiğiniz paraya değer bir performans elde etmezsiniz. Ben sizin yerinizde olsam kasayı değiştirirdim ve kalan parayı M.2'ye ve ekran kartına harcardım. Hazır M.2 demişken herhangi bir M.2 linki vermemişsiniz. Size önerim, bütçeniz dahilinde, DRAM'li, en az 1TB ve yüksek hızlara sahip iyi bir M.2 almalısınız. Anakart olarak bir şey diyemeyeceğim çünkü 800 serisini pek bilmiyorum. Ama (mümkünse 2 tane M.2 slotu olan) iyi bir 840 veya 850 anakart almanız yeterli olacaktır. Ben PSU tarafında pek bilgi değilim ama şunları söyleyebilirim. Eğer ileride ekran kartı yükseltmeyecekseniz 850W iyi bir PSU bile işinizi görür. Ama PSU tarafından çok kısmanızı önermem. Size bu tarafta önerim internetten güncel bir PSU tier List'e bakın ve oradan birkaç tane kendinize uygun PSU seçin. Ardından da YouTube, Technopat vb. yerlerden incelemelerine bakın ve arasından en beğendiğinizi (f/p klasmanını dikkate alarak) seçip satın alın. Benim aklıma gelenler şu anlık bu kadar. Lütfen yanlış bir şey dediysem arkadaşlar beni düzeltsin. Şimdiden hayırlısı olsun diyorum. İyi sosyalleşmeler.
Ha bir de bilgisayarın yanında ekran vs. de alacaksanız kesinlikle ona göre bir bütçe belirleyin. Bütçenizin bır kısmını bilgisayarın ek bileşenlerine, bir kısmınıda kasaya bölüştürün.