Arkadaşlar önümüzdeki birkaç ay içerisinde yeni bir sistem toplamayı planlıyorum. Artık fiyatlar malum önden araştırmak gerekiyor. Araştırdığım parçaların fiyatlarının değişeceğinin farkındayım ancak bu fiyat baremindeki ürünleri tam olarak anlayabilirsem fiyatları artan ürünlerin yerlerine yenilerini koyabilirim gibi.
Düşündüğüm bileşenleri alta isimleriyle ve linkleriyle koyuyorum.
Yeni anakartlardaki birçok faktör değiştiği için anlamakta güçlük çektiğim çok nokta oluyor. Yonga setlerinin hepsi teknik açıdan aynı ama AMD kendince ayrımlar yapmış sanırsam. PCI-e 5 bu sebeple kafamı karıştırıyor. Tüm anakartlar 28 yola sahip olduğu için bazı anakartlarda uyarı notu kullanılmış. Eğer PCI-e 5 kullanan bir SSD kullanırsanız diğer PCI-e 5 (örneğin ekran kartının) yuvasının yarı performansta çalışacağına dair uyarılar mevcut. Şu anki ekran kartlarının PCI-e 5 düzeyinde verilerle çalışmadığının farkındayım ancak ileriye yönelik bir sistem olsun istediğim için bu kafamı oldukça kurcaladı. Ayrıca AMD işlemciler sanırsam bu anakartın sağladığı 8000MHz'lik destek olmasına rağmen işlemciler desteklemediği için 8000 MHz'lik bir RAM almak da saçma olacak gibi geldi. Bilgi sahibi olan arkadaşlar beni aydınlatırsa çok sevinirim. Ona göre SSD ve RAM tercihleri yapacağım.
Yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum. Mümkünse araya bir monitör de sıkıştırabilmeyi isterim ancak önce bazı şeylerin netleşmesi gerekiyor. Şimdiden çok teşekkür ederim arkadaşlar.
Eyvallah hocam emeklerine sağlık. RTX 5080 daha güzel bir seçenek olacaktır. Sadece ek bütçe bulursam kesin X670E'den mi git diyorsunuz PCI-E 5 konusu ciddi manada kafamı karıştırıyor. B850'ler nasıl sizce?
6000 MHz yeterli olur diyorsunuz anladığım kadarıyla çok teşekkür ederim. Bütçeyi belki eski birkaç aleti satarak genişletebilirim ama satılacak mı görelim. Satabilirsem 64'e çıkartmayı deneyeceğim
Eyvallah hocam emeklerine sağlık. RTX 5080 daha güzel bir seçenek olacaktır. Sadece ek bütçe bulursam kesin X670E'den mi git diyorsunuz PCI-E 5 konusu ciddi manada kafamı karıştırıyor. B850'ler nasıl sizce?
6000 MHz yeterli olur diyorsunuz anladığım kadarıyla çok teşekkür ederim. Bütçeyi belki eski birkaç aleti satarak genişletebilirim ama satılacak mı görelim. Satabilirsem 64'e çıkartmayı deneyeceğim
Kesinlikle x670e yapabiliyorsanız yapın fazlasıyla değer. Pcl-e değil sadece chipset olarakta çok iyi. Ram konusunda 6000mhz sweet spot uclk:mclk 1:1 oran için. 6400mhz de 1:1 oluyor ben yapabildim 7800x3d ile ama yapamayan arkadaşlarda vardı. Kafa rahatlığı için 6000mhz alın. Edit render işiniz yoksa 64GB çok gereksiz.
Kesinlikle x670e yapabiliyorsanız yapın fazlasıyla değer. Pcl-e değil sadece chipset olarakta çok iyi. Ram konusunda 6000mhz sweet spot uclk:mclk 1:1 oran için. 6400mhz de 1:1 oluyor ben yapabildim 7800x3d ile ama yapamayan arkadaşlarda vardı. Kafa rahatlığı için 6000mhz alın. Edit render işiniz yoksa 64GB çok gereksiz.
Zaman zaman render işlerine daldığım oluyor ama başlangıçta acil bir gereklilik değil. Sonradan iki tane daha alıp 64'e çıkarırım. Eyvallah hocam yardımlarınız için
Zaman zaman render işlerine daldığım oluyor ama başlangıçta acil bir gereklilik değil. Sonradan iki tane daha alıp 64'e çıkarırım. Eyvallah hocam yardımlarınız için
Arctic'in radyatörü kalın. Her kasaya uyumlu değil. Onunla uyumlu kasalarını bir tık bütçesi var. Ayrıca Arctic de pahalı. DeepCool LS720 SE 360mm her türlü yeter. Çok başarılı bir ürün.