100-150GB alanın eksik olması

İsmail Evece

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
RAM
GOODRAM 6800MHz 2x 32GB
SSD veya HDD modeli
Samsung EVO plus 970
Ekran kartı
3090 FE
Anakart
B650 TOMAHAWK
İşlemci
R9 7900
500GB SSD mevcut, 70GB boş alan var. C diskindeki bütün dosyaların boyutlarını topladım ve 274GB olduğunu gördüm ki gizli dosyalar da dahil. O zaman nasıl boş alan 70GB anlamadım. Nereye gitti 100GB+ alan hiç bir fikrim yok.

Geri donusum kutusunu kontrol et orda tam olarak silinmemis seyler olabilir uzun zaman sonra silince gercekten buyuk boyutta dosya silinbiliyor. Onun disinda SSD Over-Provisioning tarzi bir sey olabilir

128 milyar nerede gibi olmuş (!) Şaka bir yana bazen bir uygulamaya dokunuyorsun atıyorum 2 GB diyor sonra özelliklere giriyorsun bir anda 20 GB falan diyor öyle bir durum olabilir mi?
Dogru diyor ben gecen google chromeun 70gb falan oldugunu fark ettim ve sildim hicbir degisiklik de olmadi o tarz bir sey olabilir

TreeSize tarzi bir uygulama indir ordan kim en cok yer kapliyor bak

Windows a sağ tıklayın, orada disk yönetimini açın, tam ekran görüntüsünü oradan paylaşabilir misiniz?

Bir de windows da, ayarlar>sistem>depolama>daha fazla kategori göster, den ayrıntılı analizi inceleyebilirsiniz.

geri dönüşüm kutusunu temizlemeyi unutmayın,

Geri donusum kutusunu kontrol et orda tam olarak silinmemis seyler olabilir uzun zaman sonra silince gercekten buyuk boyutta dosya silinbiliyor. Onun disinda SSD Over-Provisioning tarzi bir sey olabilir

Dogru diyor ben gecen google chromeun 70gb falan oldugunu fark ettim ve sildim hicbir degisiklik de olmadi o tarz bir sey olabilir

TreeSize tarzi bir uygulama indir ordan kim en cok yer kapliyor bak
chrome nasıl 70 gb oluyor hocam :D

Windows a sağ tıklayın, orada disk yönetimini açın, tam ekran görüntüsünü oradan paylaşabilir misiniz?

Bir de windows da, ayarlar>sistem>depolama>daha fazla kategori göster, den ayrıntılı analizi inceleyebilirsiniz.

geri dönüşüm kutusunu temizlemeyi unutmayın,

chrome nasıl 70 gb oluyor hocam :D
hocam hicbir fikrim yok ilk gordugumde ben de cok sasirmistim arkadasla ayni sekil hesap yaptim bende de 70-80 gb acik vardi sonar treesize indirip baktim googleda olan indirmelerin falan hepsi toplam 70 kusur gb ediyormus

Ekran görüntüsü 2025-02-03 220648.png

Evet görünmeyen bir şey var. 3. parti bir yazılım ile diski temizleyeyim derken işletim sistemini bozmak istemem. Nasıl bu windwos boş şekilde bu kadar yer kaplıyor olabilir ve bu zamanla artar mı? Acil çözüm lazım çok rahatsız edici.

Son düzenleme:
1 GB fire verniş:)
HDD bad sektör vardı, bozuk sektörler kapansın diye böyle bir şey yaptım HDD sağlığı %90'dan %100'e çıktı daha da ellemedim. C diski ne yapıyor anlamadım. İçinde bir şey de yok taş çatlasın bir Cyberpunk var o kadar.

Hiberfil.sys 60GB yer kaplıyor bunu ortadan kaldırmalı mıyım?

Son düzenleme:
Nasıl topladın? Doğru düzgün bir uygulamayla taraman birkaç dakikanı alır.

Bütün dosyaları seçip özelliklerini açtım :D. Biliyorum sakat bir durum ancak görünen dosyaların boyutunu gördüm ve gizli dosyaların seçeneği de etkin idi. Ancak şimdi WinDirStat ile kontrol ettim ve şimdi taşlar yerine oturdu. Ortada bir kayıp yokmuş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı