100 bin TL civarı sistem önerisi

TeRMiN4t0r

Femtopat
Herkese merhaba,
Bilgisayar ile çok bilgim yok. Yeni sistemleri özellikle neredeyse bilmiyorum. Sistem toplama telaşına girdim. Yardımlarınızı bekliyorum.

Sistemi genel olarak oyun odaklı kullanacağım ve canlı yayınlar yapacağım. Arada sırada video render yapacağım. Render için işlemcide çekirdek çok önemli diyorlar fakat artık günümüzde canlı yayınlar olsun Adobe Premiere Pro (render için) GPU kullanıyor. OBS mesela NVENC kodlayıcı kullanıyor. Genel amaç oyun + OBS ile yayın.

Yıllardır Intel kullanan biri olarak, son zamanlarda çok sıkıntılar olmuş okuduğum kadarıyla. Bu sebeple AMD sistem topluyorum. Gigabyte kullandım çok uzun süre fakat değişiklik olması adına ASUS sistem dizmeye karar verdim. Bir de ASUS deneyelim bakalım nasıl olacak.

Şimdi durumuma gelecek olursam. Param oldukça yavaş yavaş sistem alıyorum. Sistemi toplamam 2-3 ay sürecek gibi. Bu sebepten dolayı da geleceğe dönük olarak, üst düzey parçaları seçmeye çalışıyorum. İleride desteğini kaybetmesin diye. Güncel ve yeni parçaları seçmeye çalışıyorum. Bu arada 1080p 2 adet 280Hz monitör kullanıyorum.

Şu anlık aldıklarımı sizlerle paylaşayım:
Daha sonra internette okuduğum kadarıyla RAM'lerde 6000MHz üstü sıkıntı çıkarıyor diye RAM'leri de aldım. Ekran kartı olayında ise 5000 serisini beklemeyi düşünüyordum fakat fiyatlar sürekli artıyor diye ekran kartını da aldım. Detayları aşağıya bırakıyorum.

Aldığım parçalar:
ASUS TUF Gaming GeForce RTX™ 4080 SUPER 16GB GDDR6X - 45.600₺
ASUS ROG STRIX X870E-E Gaming Wi-Fi AMD AM5 DDR5 - 21.962₺
G.Skill Trident Z5 Neo RGB 64 GB (2x32) 6000 MHz CL30 - 8.596₺
MSI PSU MAG A1250GL PCIE5.1 ATX3.1 - 9300₺

Almak istediklerim:
İşlemci olarak:
AMD 9800X3D alacaktım fakat uygun fiyatlı bulamadım. 9950X3D bekle diyenler de var 16 çekirdek olacağı için ama oyunlarda 9800X3D'den güçsüz olacak gibi duruyor. Bu konu kafamı oldukça karıştırıyor şu an. Fiyatların da uygun olması lazım çünkü. İşlemci düşüncem böyle.

Depolama: Samsung 990Pro M.2 almayı düşünüyorum 3 adet.

Güç kaynağı: Daha yeni aldım. MSI MAG A1250GL ATX 3.1 ve PCIE 5.1 Destekliyor

Sıvı soğutma: ASUS Corsair NZXT olabilir.

Kasa: ASUS Corsair NZXT olabilir. Sade şık sessiz olursa iyi olur. Corsair kasa kullandım çok iyiydi.

Bütçe 100 bin TL civarı ama şimdiden 85 bin tl yaptı bile. Ayrıca bunları kendim montajlayamayı düşünüyorum. Daha önceden hiç yapmadım fakat, kablolar harici sorun yaşayacağımı düşünmüyorum. Okuduğunuz için teşekkürler. Yardımlarınızı bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…