Çözüldü %100 burslu üniversiteye gitmenin avantajları neler?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

swoseqq

Femtopat
Daha fazla  
Bu sene üniversite sınavına gireceğim. %100 burslu bir bölüm tercih etmek istiyorum. Avantajları nelerdir? Bana ekstra para ve yurt gibi şeyler mi sağlarlar? Bölümde başarısızlık gösterirsem kesilir mi? En önemli konu para ve yurt. Sorumun kısası %100 burslu bölüme yerleşirsem ekstra para desteği alır mıyım?

Çözüm
Türk Hava Kurumu, Ankara Medipol, Ostim Teknik, Ankara Bilim ve Çankaya üniversite. Var aklımda. Teşekkürler.

Türk Hava Kurumu Üniversitesi akademik başarı bursları ve şehit-gazi çocuğu bursları gibi çeşitli burs imkanları sunuyor ama taradığım üzerine barınma ve yemek hariç tutulmuş.

Ankara Medipol Üniversitesi burslu ve %25 indirimli burs sunuyor. Barınma ve yemek hariç THK üniversitesi gibi.

Ankara üniversitesinde burslar genellikle eğitim ücretini kapsıyor. Barınma ve diğer yaşam masrafları için destek sunuyorlar mı göremedim.

Çankaya üniversitesinde bursları hakkında bilgim yok, sayfasında pek bir şey bulamadım.
Ekstra para desteği yaptığın sıralamalara göre geliyor genelde devlet üniversitelerinde var sanırım. Tamamen okula bağlı yani sıralamanı yaptıktan sonra okulla görüşeceksin sana ne imkanlar sunduklarına dair

Bu sene üniversite sınavına gireceğim. %100 burslu bir bölüm tercih etmek istiyorum. Avantajları nelerdir? Bana ekstra para ve yurt gibi şeyler mi sağlarlar? Bölümde başarısızlık gösterirsem kesilir mi? En önemli konu para ve yurt. Sorumun kısası %100 burslu bölüme yerleşirsem ekstra para desteği alır mıyım?
Okulla alakalı. Eksileri ogrenci kimliği ve diploma gücü. Diploman iyi bir devlet unisi kadar degerli olmayabilir ve ogrencilerin çoğu senin cok alt seviyende olacagindan zorlanabilirsin motivasyon konusunda. Ama staj gibi imkanlari olabiliyor ve hocalari genelde daha samimi oluyor devletten. Ama tamamen okula bagli tabii ki. Asla Bilgi, Kadir Has, Istinye gibi ticarethanelere gitmeyin.

Ekstradan kastım normalden fazlası değil alt düzeyde de olsa bir burs desteği oluyor mu?

2 tür vakıf üniversitesi var. Bir bölüm istiyorsun ama bölüm YKS'de 500.000 ise vakıf üniversitesisinde aynı bölüm 300.000 oluyor ve 500.000'e giremeyenler ama o bölüme gitmek isteyenler vakıf üniversitesi yazıyor. 2 tür de parayı veren düdüğü çalar mantığında puan sıralama. Genelde ingilzce sadece para ödüyep gittiğin üniversite bölümleri de var. Tabii yılık ücreti ikisinde de değişiyor. İlk anlatığım daha uygun olurken, 2 anlattığım daha fazla para isteyen üniversiteler oluyor. Farkları bu.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı