%100 CPU kullanımı

Aerrwynn

Hectopat
Merhabalar 1-2 haftadır oyunlarda ani FPS düşüşleri yaşıyordum CPU'nun oyunlarda %100 kullanıldığını gördüm sıcaklıktandır dedim laptopun içini açıp güzelce temizledim macunu yenileyip tekrar çalıştırdım. Sonuç yine aynıydı ısınma sıkıntısı ortadan kalkmıştı fakat işlemci halen %100 kullanıyor. Virüs taraması yaptım format attım fakat sonuç yine aynı bu görseli alırken arkada sadece Google Chrome ve Discord açıktı işlemci bazen böyle %100'lere çıkıp düşüyor bazen ise stabil şekilde çok düşük kullanımda ilerliyor. Oyun vesaire oynamadığım zaman sistemde herhangi bir donma takılma olmuyor fakat oyuna girince 5-10 dakika sonra sinir bozucu ani FPS düşüşleri oluyor. Konu hakkında yardımlarını bekliyorum.

Ekran Alıntısı.PNG

Aynı sorun havalar 25-30 derecelere ulaştıktan sonra bende de olmaya başladı Valorant gibi PC'yi çok zorlamayacak oyunlara bile girdiğimde CPU %90-95 aralığına çıkıyor ve sıcaklık 85-93 derece arasında gidip geliyor kış aylarında 150-170 arası aldığım fps görüntü ayarlarını düşüğe çekmeme rağmen 100-130 arasında gidip geliyor. Sorunun sıcaklıktan kaynaklandığını düşünüyorum ama bilgili kardeşlerimize sormak istedim. Bilgisayarı aldığımdan beri hiç içini açmadım açıkçası açmaya korkuyorum çünkü bir laptopa göre çok para bayıldım :D umarım sorunumuza çözüm bulursunuz PC bilginleri.

Aynı sorun havalar 25-30 derecelere ulaştıktan sonra bende de olmaya başladı Valorant gibi PC'yi çok zorlamayacak oyunlara bile girdiğimde CPU %90-95 aralığına çıkıyor ve sıcaklık 85-93 derece arasında gidip geliyor kış aylarında 150-170 arası aldığım FPS görüntü ayarlarını düşüğe çekmeme rağmen 100-130 arasında gidip geliyor. Sorunun sıcaklıktan kaynaklandığını düşünüyorum ama bilgili kardeşlerimize sormak istedim. Bilgisayarı aldığımdan beri hiç içini açmadım açıkçası açmaya korkuyorum çünkü bir laptopa göre çok para bayıldım :D umarım sorunumuza çözüm bulursunuz PC bilginleri.

Bende korkardım açmaya ancak açıp en azından içini temizleyince bilgisayarımın rahatladığını fark ettim. Gerek oyunlarda aldığım FPS arttı, sıcaklık sorunu ortadan kalktı demem o ki arada açıp temizlemek iyi gelebilir. Ben temizleyip termal macunu yenilememe rağmen bu sıkıntı devam ediyor halen bir çözüm arıyorum :(

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı