Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
CPU'nuz süreli %100'de çalışıyorsa, hatta boştayken dahi. Fakat güvenli modda normal görünüyorsa; ya bilgisayarınızı ciddi anlamda yoran bir program var, ya da bilgisayarınızda virüs var. İlk seçeneği varsaymıyorum. 2. seçenek için yapabileceklerimiz şu şekilde :
Öncelikle Windows üzerinden yapacağınız sistem taramalarının pek işe yarayacağını açıkcası sanmıyorum. Zira virüsler bulaştıktan sonra kendilerini gizleyebiliyorlar. İki yöntem var
ComboFix'i elbette güvenli modda açacağız ve taramamızı gerçekleştireceğiz. ComboFix için :
ComboFix
İkinci seçeneğimiz ise USB'den Boot edilen güvenlik yazılımları. Gene forumumuzda nasıl kullanılacağ mevcut. Hemen aşağıdaki bağlantıyı takip edelim :
Tüm USB'den Boot eden güvenlik yazılımları için :
USB'den Çalışan Bilgisayar Kurtarma Araçları
En çok tercih edilen Kaspersky Rescue Disk 10 için :
Kaspersky Rescue Disk'i USB Bellekten Çalıştırın
Öncelikle Windows üzerinden yapacağınız sistem taramalarının pek işe yarayacağını açıkcası sanmıyorum. Zira virüsler bulaştıktan sonra kendilerini gizleyebiliyorlar. İki yöntem var
- ComboFix
- USB'den çalışan güvenlik yazılımları
ComboFix'i elbette güvenli modda açacağız ve taramamızı gerçekleştireceğiz. ComboFix için :
ComboFix
İkinci seçeneğimiz ise USB'den Boot edilen güvenlik yazılımları. Gene forumumuzda nasıl kullanılacağ mevcut. Hemen aşağıdaki bağlantıyı takip edelim :
Tüm USB'den Boot eden güvenlik yazılımları için :
USB'den Çalışan Bilgisayar Kurtarma Araçları
En çok tercih edilen Kaspersky Rescue Disk 10 için :
Kaspersky Rescue Disk'i USB Bellekten Çalıştırın