100$ DDR3 sistem önerisi

gümüşhaneli

Decapat
Yer
Morioh
Maksimum 100 dolar tutacak önerilerinizi bekliyorum. (2. el olacak tabii ki)

Aklımdakiler;
-Xeon işlemci (20$)
Sorun: Hangi Xeon işlemci bu bütçe için uygundur?
OC düşünmüyorum, soğutmak işkence haline dönüşmesin. İşlemciye sıvı azot dökecek kadar param ve arkadaşım yok.

-Anakart (60$)
Sorun: Eski sistem olacağından 1GPU yerine 2GPU takmak istiyorum, 8 veya16 GB DDR3 RAM destekler ise çok tatlı olur.

-Ekran kartı: Hurdacıdan tanesini 5-60TL'ye alırım (2GPU kullanmak istiyorum 10-120TL'ye gelir toplam dünyanın en ölücü insanı olabilirim)

-RAM: Hurdacıdan bulurum 30-40TL'ye

-HDD/SSD:Hallederim(bütçeye dahil değil)

PSU: Bütçeye dahil değil. 0 alınıp tepe tepe kullanılacak.

İşletim sistemi: Phoenix OS ve hafif bir Linux dağıtımı.

Amaç: İleride ufak bir sunucu olarak kullanabilirim veya Phoenix OS'de işim olursa o zaman işimi görecek bir PC olacak. DDR5 RAM'ler gelsin, piyasaya otursun, o zamana kadar "idarelik" sistem. Daha sonra sağını solunu kurcalarım, patlasa da üzülmem.

Sizlerin de önerinizi dinlemek isterim. İleride sunucu olarak kullanıldığında üzmeyecek bir PC olsun.

Dipnot: "ne sunucusu olarak kullanacaksın?" diye sorarsanız büyük ihtimalle 2-3 arkadaş Minecraft gibi oyunlarda takılırız.

Şu anki kullandığım PC "satsan satılmaz atsan atılmaz"

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı