100 derece işlemciye zarar verir mi?

LlautaroMartinez

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 2600 RX 5700XT 16GB DDR4
İşlemcim çok sıcaakta ççalışıyor işlemci elime geçtiğinde çok az bir termal macun vardı onu sürdüm o kadar oldu fanımı da tam yerine oturtamadım 2 haftadır 100 dereceyi görüyor. En yakın zamanda termal macun alacağım 2 haftadır kullandığım için işlemcim çok zarar görür mü?

Evet zarar verebilir termal macunu hemen sürmelisiniz.

Şöyle; hangi işlemci olduğunu söylemen lazım. Şuan yeni ve çok güçlü bazı işlemciler 100 dereceye kadar normal kabul ediyor fakat genel olarak bakarsak tabii ki 100 derece çok fazla.

Evet zarar görür. Yeni termal macun alana kadar ve işlemci soğutucusunu tam oturtana kadar kullanmanı tavsiye etmiyorum.

Çok yüksek bir sıcaklık neredeyse kapanma sıcaklığı.

Şöyle; hangi işlemci olduğunu söylemen lazım. Şu an yeni ve çok güçlü bazı işlemciler 100 dereceye kadar normal kabul ediyor fakat genel olarak bakarsak tabii ki 100 derece çok fazla.

Hangi işlemci acaba o 100 derece normal sayılan. 5950X falan mı? Veya 11900K falan mı?

Şöyle; hangi işlemci olduğunu söylemen lazım. Şuan yeni ve çok güçlü bazı işlemciler 100 dereceye kadar normal kabul ediyor fakat genel olarak bakarsak tabii ki 100 derece çok fazla.
eski bir işlemci core 2 quad 6600

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…