%100 Disk kullanımı ve donmalar

lacers321

Megapat
Katılım
26 Mayıs 2014
Mesajlar
11
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar. Yeni bir laptop satın aldım. Daha önceki laptopumda kullandığım SSD'yi söküp yeni laptopa geçirdim. SSD Max 5-6 aylık. İlk taktığım zamanlarda da herhangi bir problem yoktu. Son birkaç gündür donma problemleriyle karşılaşıyorum. HD Tune ile error scan testi yaptığımda herhangi bir sıkıntı gözükmüyor. Health bölümünde hatalar var.

Screenshot_1.png


Sistem C'ye kurulu M.2 SSD var. Bu SSD'yi D diski olarak kullanıyorum depolama ve oyun yüklemek amaçlı. D diskinde herhangi bir işlem yapılmadığı zaman sıkıntı yok. Ancak işlem yapılmasa da disk kullanımı hep %100. yine de sistemde yavaşlamaya falan neden olmuyor. Ama D diskine bir dosya aktarımı yapmaya kalktığımda veya disk içerisindeki bir şeyi silmeye kalktığımda işler değişiyor. 5 saniyelik bir dosya aktarımı sonrası hemen aktarım donuyor. İptal etsem donuyor. Üstelik sistemi de inanılmaz yavaşlatıyor. Örneğin şu an D diskine bir kurulum yapıyorum. Kurulum zaten durup durup tekrar öyle devam ediyor kafasına göre. Yukarıdaki fotoğrafı screen shot alıp masaüstüne kaydettim yaklaşık 2 dakika dondu bilgisayar. Bu donma işlemleri sırasında bilgisayarıma girdiğim zaman dosya yolunun bulunduğu pencere dolmaya başlıyor diskleri tarıyor falan bulamıyor yani bir süre. Kaspersky ile tam tarama gerçekleştirdim acaba virüs olabilir mi diye ama herhangi bir virüs de bulamıyor.
Sorunun yazılımsal mı yoksa donanımsal mı olduğunu nasıl tespit edebilirim?
Edit: Bu arada diskin hızına bakar mısınız SSD disk için böyle bir şey nasıl mümkün anlamadım.

1605991288929.png
 
Son düzenleme:
James donkey jd120. Şimdiye kadar bir sıkıntısı yoktu ama bilmiyorum.
2 gün önce diski tamamen boşalttım disk yönetiminden silip tekrardan oluşturdum. 2 gündür sıkıntı yoktu ama bugün yine aynı problemi yapmaya başladı. Anlamıyorum sanki bir süre sonra şişmeye başlıyor garip bir şeyler oluyor
 
James Donkey jd120. şimdiye kadar bir sıkıntısı yoktu ama bilmiyorum.
2 Gün önce diski tamamen boşalttım disk yönetiminden silip tekrardan oluşturdum. 2 gündür sıkıntı yoktu ama bugün yine aynı problemi yapmaya başladı. Anlamıyorum sanki bir süre sonra şişmeye başlıyor garip bir şeyler oluyor

Garantisi varsa gönderin. Hiç uğraşmaya değmez.
 
Garantisi 2 yıl oluyor sanırım ama garantiye de göndersem uğraştırıp duracaklar.
Normalde içinde 1 tb hdd vardı ama depoladıklarıma daha hızlı ulaşayım diye çıkarıp bunu taktım taktığım güne lanet olsun.
Az önce bilgisayarı fena bir şekilde dondurdu yine D ile uğraşırken baştan başlattım disk fix işlemi yaptı içerisinde önemli olan yazılım dosyalarım kaybolmuş. Silmiş hiçbir yerde yok.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı