100 Hz ile 120 Hz arasındaki fark nedir?

Lazasker

Megapat
Daha fazla  
Selam.

www.vatanbilgisayar.com

Şu TV'yi almayı düşünüyorum. Ancak 100 Hz olarak geçiyor. PlayStation 5 için 120 tavsiye ediyorlar. Mağaza çalışanına sorduğumda hepsi 100/120 Hz olarak geçiyor dedi. İnternette baktım bu modelin 100/120 olarak geçtiği yerler de var.

Anlamadım şimdi, bu ürün 100 mü, 120 mi? :) ya da 20 Hz bir fark yaratır mı? Ya da bu fiyat bandında önereceğiniz alternatifler var mı?

Teşekkürler.

Bu hz olayı cs:go, valorant gibi oyunlarda işinize yarar. Adamı erken görürsünüz diye. PS5 oyunlarının çoğu hikayeli oyunlar olduğu için 20hz'in aşırı fazla hissedilmesi neredeyse imkansız.

Esporcu değilseniz ve 120hz'den 100'e düşmediyseniz size her türlü akıcı gelecektir merak etmeyin :D

Selam.

www.vatanbilgisayar.com

Şu TV'yi almayı düşünüyorum. Ancak 100 Hz olarak geçiyor. PlayStation 5 için 120 tavsiye ediyorlar. Mağaza çalışanına sorduğumda hepsi 100/120 Hz olarak geçiyor dedi. İnternette baktım bu modelin 100/120 olarak geçtiği yerler de var.

Anlamadım şimdi, bu ürün 100 mü, 120 mi? :) ya da 20 Hz bir fark yaratır mı? Ya da bu fiyat bandında önereceğiniz alternatifler var mı?

Teşekkürler.
Aradaki Hz farkı hissedilmeyecek derecededir. Hissedilen durumlar şöyle oluyor. 60 Hz ise 60 Hz'in iki katını alırsanız çok büyük farkı hissedebilirsiniz.

Selam.

www.vatanbilgisayar.com

Teşekkürler.
PlayStation 5 için nasıl 120 Hz tavsiye ediliyor? 120'yi bırak çoğu oyunu sabit 60 FPS bile oynatmıyor.

CS2 ve Valorant gibi yüksek hızlı oyunlarda o arasındaki 20 Hz bariz bir şekilde hissettirir kendini hızlı dönüşlerde. PS5 oyunlarında hissetmezsiniz.

O zaman başka TV öneriniz yoksa bu fiyat aralığında ve bu özelliklerde, alıyorum bunu. 😊

Yardımlar için teşekkür ederim.

Televizyon 100Hz ise PS5 60Hz olarak çalışır. Her 120Hz ekran ile PS5 düzgün çalışmıyor.
120Hz'in PS5'te E-Spor ile alakası yok. God of War Ragnarok gibi iyi optimizasyonlu oyunlar 70-90FPS arasında çalışabiliyor.
Bu mod ile çalıştırabilmek için 120Hz bir ekrana ihtiyacınız var. 60Hz ekranda 60FPS modu ile çalışır bu oyun.
65 inç şart değilse LG CS3 öneririm. 55 inç oled 120Hz ve oyun modu bile var. Renkler zaten çok çok iyi. Üstüne gecikme değerleride çok üst seviyede.
1 ay önce 47300₺'ye Vatandan almıştım. İnternet sitesinde 52000-53000₺ idi o aralar. Mağazada ekstra indirim varmış ben aldığımda.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı