100 kg bench press yapmadan önce neler yapılmalı?

jawRy1905

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle selamlar, ben bugün bench presste 80 kg 12 tekrar attım spotsuz. Geçen hafta da 70 kilo yapmıştım, bir dahaki göğüs günümde 100 kg denemek istiyorum ama merak ettiğim bir şey var mesela 100 kg bench denemeden önce 70-80-90-100 şeklinde 4 set mi yapsam yoksa sadece ısınıp direkt 100 mü yapsam diye aklımda takılı kaldı. Bu konuda bilgili birileri yardımcı olabilirse sevinirim önerilerinizi bekliyorum sağlıcakla kalın.

70-80-90 şeklinde yaparsanız enerjinizi yavaş yavaş harcarsınız bence ısınıp 100 yapın max ne kadar Rep yapabilirseniz. Bence zorlanana kadar sonuna kadar yapmak en iyisi, sonra devam etmek isterseniz drop set şeklinde 90 80 daha etkili olur, şahsi deneyimimden söylüyorum, herkese göre değişir.

Malzemeler;

Sağlam bir ısınma.
Tehlike anında destek olacak bir arkadaş barın arkasında.
Isındıktan sonra direk 100kg girmek (öbür türlü gücün kalmaz)

Çok teşekkür ederim hepinize direkt ısınıp 100 deneyeceğim o zaman

100'ü tek tekrar deneyeceksen ve bench press ilk haraketinse boş bardan 20kg arttırarak 80le 4 tekrar atana kadar ısın,ilk itiş/göğüs egzersizin değilse direkt 40 veya 60'la da ısınmaya başlayabilirsin.100'den önce de son ısınma seti olarak 85-90 ile tek tekrar atmanı öneririm çünkü düşük tekrarlara alışık değilsen 1RM denediğinde afallayabilirsin ağır geleceği için.

Daha önce 90 95 denemediysen direkt 100'e girmek bileğe ağır gelecektir, tavsiyem 1 hafta boyunca az tekrar şekilde 90 95 bandında çalışıp sonraki hafta 100 girmen. +20 kilo artışlarda tek tekrar bile olsa sakatlanma riski çok yüksek. Eğer inatla girmek istiyorsan 100 kiloya önerim, boş bar 2 set ısınma, 1 set 60 ile ısınma (4-5 tekrar) 80 ile 1-2 tekrar, 90 ile tek tekrar daha sonra 100 ile failure.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…