100 Kilo birisi protein alımını nasıl karşılamalı?

Samandra123

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese selam.

100 kilo bireyim. 160 kilodan bu kiloya 6 ayda düştüm. Derimde sarkma hafif başladığı için şu anda 75 kilo hedefime kas yaparken yağ yakmak olarak devam etmem gerekiyor.

Kas çalışıyorum bugün 4. günüm. O kadar sinir bozucu ki 2.5 kiloluk dambıllarla 25 tekrarda kollarım yoruluyor. 5 kiloluk dambılda ise 12 kez tekrar yapabiliyorum mesela bu normal mi?

Ayrıca protein meselesi bu proteini siz nasıl hallediyorsunuz? Kalori almadan protein almam gerek protein tozundan aşırı korkuyorum sebebi ise dayı tarafına benzemem ve kellik olması. Her gün bu ülke şartlarında et veya tavuk yiyemem. Almam gereken 100 gram proteini ben nereden karşılayabilirim? Diğer bir sorumda bu.

Bilgili arkadaşlar veya büyüklerim cevaplarsa sevinirim...

Selamlar öncelikle tebrik ediyorum güzel kilo vermişsin , fittnesda daha yenisin başlangıç içindesin umarım fullbody çalışıyorsundur kilolar kendi vücut ağırlığına göre düşük ama yeni başlamana veriyorum gittikçe artar protein meselesinde eğer amaç kas kazanıp yağ yakmazsa Kilo x (1.8-2.5) arasında bir protein değeri alman lazım protein tozu saç dökmez normal yediğin tavuktan aslında bir farkı yoktur merdiven altı bir markadan almadığın sürece hızlı sindirildiğinden dolayı ve kolay içiminden whey protein ve türevleri kullanışlıdır. Dediğim gibi ekonomik şartların iyi değilse olabildiğince protein almaya çalışıacaksın et, tavuk,lor peyniri, yumurta, mercimek vb. aslında hayvansal proteinlerden alman lazım fakat dediğin gibi türkiye şartlarında bu zor bir yumurtanın içinde 5.5 gram civarı protein var mesala sabah kahvaltında yiyebilirsin 5 tane biraz makro hesabıyla kendin hesaplayabilirsin ama ekonomik olarak zorlar.

Eğer 75 kiloya kas kütlesi arttırarak inmek istiyorsanız mesela bazal metabolizmanız günlük 2500 kalori yakiyorsa siz 2000 2200 kalori alacaksiniz ve antrenman sonu her zaman kardiyo yapacaksiniz. Eger 1000 1500 kalori alıp ayni zamanda kas çalışıp böyle bir kalori açığı oluşturursanız kas kaybedersiniz vücudunuz yapim yerine yıkıma geçer istiyosaniz aldiğiniz 1500 kalorinin tamami protein olsun bişey değişmez yani son olarak dediğim gibi çok az kalori açığı yüksek protein miktarı ve düzenli kardiyoyla hedefinize ulaşırsınız.

Teşekkür ederim.

Türkiye'de etin kilosu 400 tavuğun kilosu 100 lira. Gürcistan gibi bir memlekette Etin kilosu 100 tavuğun kilosu ise en fazla 40 lira. Bu ülkede sporcu olmak inanılmaz zor öncelikle bunu belirteyim. Maddi şartlar beni bu ülkede aşırı zorlar. O yüzden bir alternatif yol belirledim. Örneğin suda bekletilmiş konserve balık... Az kalori ve fazla protein. Bu açıdan bilmiyorum haftalık 2 günümü böyle geçiştirirsem haftalık 2 günümü ise nasıl yapacağım ? Bunu merak ediyorum. Ayrıca bazı makalelerde 1.2 diyor.

Güne 2 yumurta 100 gram lor peynir ile başlasam zaten 20 gram proteini buradan karşılıyorum. Geriye kalan 100 gram proteini günlük olarak nereden karşılayabilirim ki ? Bu ülkede inanın yaşam ve sporcu olmak çok zor.

2800 Kalori demişti doktorum. Söylediğinizi mutlaka değerlendireceğim. Banada doktorum 2000 kalorilik bir diyet listesi oluşturdu. Spor sonrası kardiyoyu ise mutlaka yapacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…