100 Mbps destekleyen modem önerisi

Arkadaşlar binada bayağıdır altyapı var 100 Mbps alıyorum hiçbir sıkıntı yok ama son 6-7 aydır modem çekmiyor. Ev 85 metre kare ve en köşeye gitmeme gerek bile yok 1-2 oda uzaklaşınca çekmiyor. Bazen 5 GHz gözüküyor ama bağlanmıyor bazen de hiç gözükmüyor. Önceden böyle değildi 2.4 GHz 5 GHz fark etmeksizin rastgele bağlanıyordum ve çekiyordu. Türksat kullanıyorum adamları arayıp konuştum 5 GHz gözükmüyor bazen diye onlar sıfırladı falan bir şeyler yaptılar 5 GHz geldi 10-20 dk sonra kendiliğinden geri gitti bazen gözüküyor bazen bağlanmıyor onunla mı alakalı bilmiyorum ama önceden 2.4 GHz ile de kullanıyordum ve sıkıntı olmuyordu diye hatırlıyorum. Modemim net Master Infinity 401 9-10 yıldır aynı modemi kullanıyorum acaba eskidi bozuldu falan mı? Modemden şüphelendiğimden sizden modem önerisi istiyorum piyasayı bilmediğimden bütçe yok ama 85 metrekare evde çeksin yeter 100 Mbps desteklesin bir de. Dikey olursa daha iyi olur.

Dosya Ekleri

• 1758738684860.png
    67,4 KB · Görüntüleme: 6

Fiber mi?

Sorunun internetin çekmemesi. Bakacağınız şey modem değil de router olmalı. Fiber olsaydı routera direkt bağlayıp kullanabilirdiniz ama VDSL olduğundan modemede ihtiyacınız var.

Eğer ki router koyacak alanınız varsa router alın. Bütçeniz nedir?

"AP modunda mı kullanacak, hem ilerisi için fiber router olarak da hazır olur.

AP modundamı hem ilersi için fiber router hazırında olur.

Eğer ki ileride altyapıya GigaFiber tarzı altyapı gelirse şimdi aldığı routeri AP olarak kullanabilir evet. Ama VDSL olduğu için direkt router olarak kullanması daha mantıklı.

Eğer ki router koyacak alanınız varsa router alın. Bütçeniz nedir?
Hocam modemi zar zor sığdırıyorum ya önceden gayet çekiyordu nolduysa bu yıl oldu. Düzgün bir modem alsam kurtarmaz mı? 2k altı falan bütçem.

Eğer ki ileride altyapıya GigaFiber tarzı altyapı gelirse
Altyapı geleceğini sanmıyorum.

Hocam modemi zar zor sığdırıyorum ya önceden gayet çekiyordu ne olduysa bu yıl oldu. Düzgün bir modem alsam kurtarmaz mı? 2K altı falan bütçem.

Altyapı geleceğini sanmıyorum.

Sıkıntı değil hocam altyapı olmasa bile fazlasıyla işinize yarar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…