100 Mbps fiber için modem mi alınmalı router mi?

hodor845

Femtopat
Daha fazla  
Binamda sadece Kablonet fiber altyapısı var ve 100 Mbps destekliyor. Hepsi bir arada 100 Mbps sınırsız fiber internet kampanyasına geçeceğim bu internet altyapısını destekleyecek F/P cihaz önerir misiniz? Modem ile router farkını tam anlamadım ayrıca. FPS oyun ağırlıklı kullanacağız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Modem alsanda (FTTH) Türk Telekom'a takmazsın ayda en az 45 TL kira isimli haraç ödemen lazım. Kablonet'in modemleri farklı normal modemler olmuyor firma kendisi veriyor kira usulü ile.

Kablonet'in normalde altyapınıza bağlı olarak DOCSIS 3.0 ya da FTTH destekli modem vermesi lazım. FTTH altyapısında mısınız, DOCSIS altyapısında mısınız?

Modem gelen internet sinyalini alır ve işler, router ise bu sinyali kablolu veya kablosuz şekilde dağıtır veya toplar.

Bu arada bahsettiğiniz kampanya bu mu? Yanlışlıkla gerçek olmayan bir Kablonet sitesine girmeyin.

1-) Modemli router(halk arasında sadece modem diyorlar)
2-) Router

İlk seçenekteki cihaz, modem türüne göre xDSL, fiber yada koaksiyel kablo takılarak doğrudan internete erişmeni sağlar. Ayrıca bir cihaza gerek yoktur. Kablonet'in vereceği Docsis 3.0 cihazı da bu kategoriye girer.

İkinci seçenekteki cihaza yukarıdaki bahsettiğim kablolar takılamaz. Hattın sinyalizasyonu için ayrıca bir cihaz gereklidir. Mesela fiber abonelikler için kullanılan GPON cihazı veya bir başka modem olabilir. Router ise bu cihazlardan ethernet kablosu ile interneti alıp size ağ kurarak verir.

Kablonet'in aboneliklerinde gerekli cihaz verilecek. Ancak Wi-Fi performansı başta olmak üzere yerden yere vuruluyor. O yüzden bir router almanız gerekebilir. İlk seçenekteki gibi modemli bir cihazı da kullanabilirsiniz ama daha pahalıya gelir. Zaten koaksiyel kablo takılan modem seçenekleri hakkında fikrim yok. Router veya kablolu AP olabilen bir cihazı Docsis'e takarak kullanabilirsiniz.

Türksat cihaz kiralıyor, ONT ve bir fiber modem vermeleri zorunlu yoksa internete erişemezsiniz. Kendi cihazınızı da Türksat'ın verdiği cihazları çıkartarak kullanamazsınız. Ha ama ben illa modem yada router satın alacam derseniz dağıtıcı yada köprü olarak kullanabilirsiniz. En basiti ile de modem ve router arasındaki fark şöyle denilebilir; modem İSS'den gelen veriyi çözüp size internet olarak çıkış sağlar. Router ise modemden gelen internet bağlantısını birden fazla cihaza dağıtabilmenize yarar.
Çoğu modern modem içerisindeki ayarlar sayesinde router görevi üstlenebilir. Şu an ben de Türksat fiber kullanıyorum, Türksat'ın verdiği modeme Zyxel modemimi bağlayarak köprü moduna aldım ve router olarak kullanıyorum .Kablolu bağlantıyı Zyxel cihazımdan sağlıyorum, Wi-Fi özelliğini de kapattım mobil cihazları da Türksat modeme bağlıyorum.

Evet bu site ama kampanya her eve kablonet kampanyası imiş docsıs altyapı ile 100 Mbps vereceklermiş. Modem istemiyorum dedim modemsiz paket aldım yani yanlış mı yaptım? Yani şimdi modemli bir paket alıp (netmaster infinity 401 veya hd ne1611c verirlermiş) ekstra modem router bir cihaz mı almam gerek öyleyse cihaz tavsiyeniz ne olur?

Her eve kablonet kampanyası imiş docsıs altyapı ile 100 Mbps vereceklermiş. Modem istemiyorum dedim modemsiz paket aldım yani yanlış mı yaptım? Yani şimdi modemli bir paket alıp (netmaster infinity 401 veya hd ne1611c verirlermiş) ekstra modem router bir cihaz mı almam gerek öyleyse cihaz tavsiyeniz ne olur?

Kablonet bağlattım bilgisayarda gayet iyi internet çekiyor fakat modem olmayan odada telefondan internete bağlanınca çok yavaş. Kablosuz Laptop bağlamaya çalışınca bu ağa bağlanmıyor diyor. Sanırım İnternet çekmiyor. Bu durumda hangi ürünü almak gerekir ağ genişletici mi?

Son düzenleme:
@hodor845 uzun süredir Sosyal'e giremediğim için şimdi görebildim mesajınızı, kusura bakmayın.

Modem aldınız mı, aldıysanız verdikleri modem NetMaster mı oldu? Wi-Fi sorunu yaşıyorsanız router edinip modemin kendi Wi-Fi'ını kapatmanız iyi bir çözüm denemesi olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…