Selamlar bugün evime TurkNet 100Mbps fiber internet bağlandı ve kablo mu çekmeliyim yoksa Wi-Fi aparatı mı almalıyım karar veremedim. Kablo çekersem yaklaşık 10 metre kablo gerekiyor ve hız kaybı yaşar mıyım emin değilim fakat birkaç arkadaşımda Wi-Fi aparatı kullanabilirsin diyor. Wi-Fi aparatı bildiğim kadarıyla stabil bir bağlantı sağlamıyor ve sıkıntı yaşatabiliyor. Ben kablo çekme taraftarıyım fakat emin olamadım. Kablo çekmek daha iyiyse önerdiğiniz bir kablo türü var mı veya Wi-Fi aparatıyla daha rahat edersin diyorsanız aparat önerebilirseniz çok iyi olur. Teşekkürler.
Modemin 2.4 GHz tek band ise hız Wi-Fi'de düşük gelir hocam. 5 GHz de var ise yani çift bandlıysa o zamanda sana yine 5GHz destekleyen bir Wi-Fi aparatı lazım. Kabloluda sağlam kablo kullanırsan CAT6 sanırım (tam net bilmiyorum) şu an iyi olanlar ondan alırsan hız kaybı yaşamazsın. Yani oyun vs düşünüyorsan her zaman kablolu döver hocam.
Hatta kendimden örnek vereyim benim modemim çift band olmasına rağmen bendeki Wi-Fi adaptör 2.4 GHz görüyor. 85 Mbps alıyorum telefonda 5GHz de ama PC de Max gördüğüm 40 Mbps.
Kablolu bağlantı her zaman daha iyidir. 10 metrelik kabloda hız kaybı yaşamazsınız. Ekstra bir şey bakmanıza gerek yok, herhangi bir, 10 metre CAT6 kablosu yeterli olacaktır.
daha bugün bağlattığım için internet bağlantısı yok ama telefondan bakınca hem 2.4g hemde 5g olarak 2 wifi gözüküyor kabloluda bunlar farkediyormu nasıl bağlamam gerekiyor ve kablonun fiber destekleyen bir kablo olması gerekiyormu yoksa normal bir internet kablosu yeterlimi?