100 Mbps internet 15 Mbps hız veriyor

Furkan2022

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, internet olarak TurkNet 100 Mbps VDSL 2 kullanıyorum. Fakat şöyle bir sorunum var: İnternete kablosuz bağlandığım zaman, 6-15 Mbps hız alıyorum. Genelde kablosuz bağlandığım cihazlar, iPhone 13 ve laptop. Müşteri temsilcisi ile görüştüğümde, modeme kadar 100 Mbps hız verildigini söylüyor. Kablolu test yaptığım zaman internet hızı genelde 90-91 en düşük 85 Mbps oluyor. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim arkadaşlar? Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
Not: Kullandığım modem 2.4 GHz.

Hocam 15Mbps 2.4GHz için bile yavaş bir hız. Normalde 100Mbps bir pakette sizin 2.4GHz ile almanız gereken hız 35-50Mbps arası, o 100Mbps'leri kablosuzda sadece 5GHz ile görebilirsiniz.

Hocam internet testlerini TurkNet'ten yapıyorsunuz değil mi?

Hocam 15Mbps 2.4GHz için bile yavaş bir hız. Normalde 100Mbps bir pakette sizin 2.4GHz ile almanız gereken hız 35-50Mbps arası, o 100Mbps'leri kablosuzda sadece 5GHz ile görebilirsiniz.
Modemin dibine sokulunca, nadiren de olsa 30-35 mbps veriyor. Hatta bazen 50’ye bile çıktığı oluyor. Ancak diğer odalarda genellikle 10-15 civarı

Hocam bende Zyxel VMG3625-t50b var bende aynı sorun için yenilemistim ancak farklı konulardan bilgi alırsanız veya "2000₺ bütçe 5ghz Vdsl modem" gibisinden bir konu açarsaniz daha doğru bilgi edinebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…