100 Mbps internet ayarını 802.11b/g/n'den 802.11b/g'ye çekince internet 8 Mbps oldu

masad34

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Hazarnet 100Mbps fiber internet kullanıyorum. O da Türk Telekom kullanıyor. Oyunlarda çok ping, drop oluyor diye modem arayüzünden 802.11b/g/n ayarını 802.11b/g yaptım. Ping drop sorunum çözüldü ama internet 8Mbps oldu. Ve son zamanlarda Red Dead Online'dan atmaya başladı çokça. Sizce yeni modem bu sorunu çözer mi? Ve çözerse modem öneriniz varsa atarsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Wi-Fi protokülünü düşürdüğün için olmuştur bu büyük ihtimal.

Bufferbloat sorununa denk gelmişsiniz sanırım. Yük altında internetin pinginin artması durumudur bufferbloat. Bu sorunu çözmek için güncel modemlerde QoS yazılımı bulunur. Bu yoksa internet hızını sınırlamak bufferbloat sorununu cözer. Daha düşük hıza sahip bir standarda düşürdüğün için dolaylı yoldan bufferbloatı engellemiş oldun ama hızın azaldı. Bilgisayarından sadece oyun oynayacağın zaman internet hızını sınırla veya QoS destekli bir modem edin.

B modülasyonu maksimum 11 Mbps sunar.
G modülasyonu 56 Mbps sunar.
N modülasyonu ise WPA2 ile çok yüksek hızlar sunabilir.
N modülasyonunu kapatırsanız hız düşer. Bu kadar basit. Açın düzelsin.
İşte açınca ping drop oluyor ve sürekli oyunlardan atmaya başlıyor. Zaten oyun yüklerken falan açıyorum. Modem Wi-Fi ile birlikte gelen antensiz modem. Daha iyi bir modem alırsam hızı sınırlamama gerek kalmadan ve ping drop yemeden 100mbps kullanabilirim diye düşünüyorum.
Bufferbloat sorununa denk gelmişsiniz sanırım. Yük altında internetin pinginin artması durumudur bufferbloat. Bu sorunu çözmek için güncel modemlerde QoS yazılımı bulunur. Bu yoksa internet hızını sınırlamak bufferbloat sorununu cözer. Daha düşük hıza sahip bir standarda düşürdüğün için dolaylı yoldan bufferbloatı engellemiş oldun ama hızın azaldı. Bilgisayarından sadece oyun oynayacağın zaman internet hızını sınırla veya QoS destekli bir modem edin.
QoS yazılımlı önerdiğiniz bir modem var mıydı?

O ayarı 802.11b/n yaptığımda 69Mbps, 802.11b/g/n yaptığımda 80Mbps, 802.11b/g yaptığımda ise 9.5Mbps alıyorum. Bu kez 802.11b/n ayarında deneyeceğim. Eğer ping drop olmazsa yeni modem alana kadar bunu kullanmayı düşünüyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı