100 Mbps internet en fazla 10 Mbps'ye çıkıyor

Yasin Omuk

Hectopat
Daha fazla  
TTNT bana hipernet altyapısı ilen 100Mbps kadar internet hızı verecegini idda ediyor. Şu an bana alt yapımın karşıladıgı hız 80 85 Mbps, hız testi yapıyorum 85 80 falan oluyor ama Steam oyun indirmeye başlıyorum 10 Mbps üstü olmuyor? Modem le bir alakası olabilir mi? Yeni bir modem alacağım ASUS onu alsam hızım artar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
10 Mbit per second kavramından bahsediyorsan aldığın değer normal steam üzerinde ama 1 Mbit per second ise normal değil.

Merhaba, aldığın değer normal. 80-85 Mbps'nin indirme karşılığı yaklaşık 10 a falan tekabül eder. Bende aynı değerleri alıyorum senle. Steam üzerinde 80-85'leri görecem diyorsan öyle bişi yok.

Yanlış Bilgilendirme
Saniyede 10 MB indirme yapıyor ise 100 Mbps ile indirme yapıyorsunuzdur. Steam'de indirme yaparken saniyede indirdiğiniz dosya boyutunu gösteriyor yanlış hatırlamıyorsam.

Son düzenleyen: Moderatör:
MB/s ile MBPS arasında fark var. 8MBPS 1MB/s ye tekabül ediyor. Yani 80MBPS hızla saniyede 10MB indirebilirsin.

Yanlış diyeceğim kızacaksınız ama yanlış.
B harfini büyük kullanırsanız bayt demek olur. Eğer küçük kullanırsanız bit demek olur.
Bu durumda 100Mbps bağlantı aşağı yukarı 12MBps hıza denk gelir. Yani 100 megabit bağlantı ile saniyede 12 megabayt veri indirilir. 80 megabit ile de saniyede 10 megabayt veri indirilir.

Yanlış demeyelim de yazım hatası diyelim 80Mbps'nin 10MB/s e denk olduğunda mutabıkız, uyarı için de teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…