100 Mbps internet için modem önerisi

Ünal Özbay

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel® Raptor Lake Core™ i7-13700H 14C/20T; 24MB L3; E-CORE Max 3.70GHZ P-CORE Max 5.00 GHZ; 45W
NVIDIA® GeForce® RTX4060 Max-Performance 8GB GDDR6 128-Bit DX12
17,3" FHD 1920x1080 144Hz IPS Mat LED Ekran
32GB (2x16GB) DDR5 4800MHz
3TB M.2 SSD PCIe 4.0 x4
ASUS AC51 model bir modem kullanıyorum altyapım 68Mbit VDSL internet destekliyor. Bundan önce Vodafone UyduNet 50Mbit kullanıyorum ondaki modem Netmaster Infinity 401'di. Infinity 401 modeminde bir şey indirdiğimde başka kullanıcılar veya ben sosyal medyada falan donma takılma yaşamazdık. Şimdi ASUS AC51 modemini kullanıyorum, bu modemde indirme yaptığımda diğer yandan YouTube'dan bir şey izlediğimde donma takılma yaşıyorum. Sanırım ASUS AC-51 tüm hızı tek yere topluyor. Şimdi size iki modem anlattım birinde indirme esnasında başka şeylerde donma takılma yaşarken diğerinde yaşamıyorudum. Bu da bana modemlerin bu hız trafiğini ayarladığını ASUS AC51'in bu trafiği yönetemediğini düşündürdü, haklı mıyım? Fiyat performans olarak önereceğiniz bir modeminiz var mı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

ASUS AC51 model bir modem kullanıyorum altyapım 68Mbit VDSL internet destekliyor. Bundan önce Vodafone UyduNet 50Mbit kullanıyorum ondaki modem Netmaster Infinity 401'di. Infinity 401 modeminde bir şey indirdiğimde başka kullanıcılar veya ben sosyal medyada falan donma takılma yaşamazdık. Şimdi ASUS AC51 modemini kullanıyorum, bu modemde indirme yaptığımda diğer yandan YouTube'dan bir şey izlediğimde donma takılma yaşıyorum. Sanırım ASUS AC-51 tüm hızı tek yere topluyor. Şimdi size iki modem anlattım birinde indirme esnasında başka şeylerde donma takılma yaşarken diğerinde yaşamıyorudum. Bu da bana modemlerin bu hız trafiğini ayarladığını ASUS AC51'in bu trafiği yönetemediğini düşündürdü, haklı mıyım? Fiyat performans olarak önereceğiniz bir modeminiz var mı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Keenetic Extra DSL bakabilirsin, hız düşüşünün sebebi AC51 ve AC750 de mu mimo olmaması sanırım.

Bu durum modemden çok VDSL'in yapısından kaynaklanıyor. Yeni bir modem alsanız bile derdinize derman olmayacaktır. Belirli DSLAM modelleri hariç. Bunu da bilmemize imkan yok.

Netmaster modemler DOCSIS altyapı(kabaca böyle söylemek istedim) kullandığından bu sorunu yaşamazsınız.

Teknolojik olarak yaptığınız şey attan inip eşeğe binmek olmuş.

Bu durum modemden çok VDSL'in yapısından kaynaklanıyor. Yeni bir modem alsanız bile derdinize derman olmayacaktır. Belirli DSLAM modelleri hariç. Bunu da bilmemize imkan yok.

Netmaster modemler DOCSIS altyapı(kabaca böyle söylemek istedim) kullandığından bu sorunu yaşamazsınız.

Teknolojik olarak yaptığınız şey attan inip eşeğe binmek olmuş.

Infinity 401 Vodafone'nun kiralık mode miydi Sözleşme bittiği için iade edeceğim. ASUS AC51 ise 5 yıl önce satın almıştım. Elimde o olduğu için onu kullanıyorum. @@quarest'in dediği mu mimo olayına baktım tam da benim yaşadığım sorun.

MU-MIMO nedir? Tek kullanıcı MIMO ozellikli geleneksel routerler aynı anda sadece bir kullanıcıya diğer bağlantıları bekleterek hizmet verebilir.

Diğer modemde bu sorunu hiç yaşamadım tabii Infinity 401 daha güncel bir modem.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı