100 Mbps internet iyi mi?

Yunus_27379

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, arkadaşlar.
İnternet bağlantımı gönderdim de nasıl diye soracaktım.
75 Mbps VDSL kullanıyordum ve çok kopma oluyordu.
Modemim: TP-Link td W9960.
Telekom'u aradım ve ekipten birisi aradı portunu değiştirdim ve hızını düşürdüm dedi elliye çekmişti hızımı.
Ondan sonra sıkıntı olmadı.
Telekom tekrardan aradı hızınızı 100 yapalım diye kabul ettik.
Kopma yaşarım diye korkuyorum.
Kopma yaşarsam neden kaynaklıdır.
Ve ne yapmalıyım? Hız düşmeden ayarlayamaz mıyız?

Dosya Ekleri

• 1646676054682.png
    21,1 KB · Görüntüleme: 75
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı modemi kullanıyoruz. İndirme SNR değeri biraz düşük o kopma yaşatabilir. Kopma yaşamanın sebebi internet hızın arttırıldığı için SNR margin değeri düşüyor ve bu sebeple kopmalar yaşanıyor.
100 çok iyi. Ben de 50 var o bile bana fazla geliyor.
Hocam arkadaş o anlamda sormamış sanırım hat değerlerim iyi mi demeye çalışmış.

Kopma yaşamanız az ihtimal, hattınız sağlıklı. Sadece 2 saate o kadar hata normal midir onu bilmiyorum, bilen arkadaşlar söyler. Böyle kalsın ellemeyin. İçiniz rahat olsun diye iç tesisatınızda ek varsa onlara bakın, gerekirse yenileyin o kadar.

TP-LİNK TD-WD9960 modemler kronik sorunlu olabilir ben de bayağı hata alıyorum. Başka forumlarda da bu modemde hata aldığı için konu açan kişiler gördüm.

Hat değerlerin iyi. Sadece hatalar var. Normalde downstream 88057 yerine 99000 olması gerekiyor. Hat'tın ne kadar iyi olursa olsun Telekom düşürüyor. Ben onu anladım. Bende 3 ay önce 99000 idi. Hatalar 0 bende fakat şuan 88000. Foto 3-4 ay önceki değerlerim. Ethernet kablosunda 8 hat var bilirsiniz. Tek kabloyu 4 tel + 4 tel olarak yaptım.(Üstteki foto).
Alttaki foto ise 3 kablo kullandım aynı işlemi yaptım. 12 tel +12 tel oldu. Hız aynı fakat Maximum hızda düşme yaşadım. Ya modem hat değeri iyileştiği için tersleme yapıyor değerleri. Yada başka bir şey var işin ucunda. Bu işlemlerde kablo direnci ile oynamış oldum. Veya eve gelen kablo mesafesini 12 kat kısalttım diyebiliriz.

Hattınız baya güzel maşallah. Çok yakınsınız dolaba anladığım kadarıyla.

Sadece kablo değişimi sonrası hat zayıflamanız artmış. Garip.

Doğru bildiniz. Dolap, apartmanın dışında.1.kat balkonunun altında. Bende 3. kattayım.
Kablo zayıflaması arttı evet. Sonra hazır 3 kablo geliyorken 2 tanesini iptal ettim. Daha da düştü.
3 kablo olayında sorun yok yani. Deneme yanılma yapmayı seviyorum.
Öğrenmiş oluyorum böylece.
1 hat varken Ethernet kablosunun teli tek damarlıydı.3 hatlı yaptığım kablo çok damarlıydı. Garip ve ince işler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…