100 Mbps internet olmasına rağmen sistem 8 Mbps görüyor

Alican Akgün

Hectopat
Yer
Rize
Daha fazla  
Meslek
İnşaat Mühendisi.
Arkadaşlar son 3 gündür böyle bir sorun ile karşı karşıya geldim. Daha önceleri ki bu tarih yaklaşık 15 yıldır Altyapı kaynaklı hız değerlerim 85-90 Mbps dolaşıyordu bulunduğum bölgede 100 Mbps harici hız verilmiyor.

Ancak hız değerlerim son 3 gündür 8-9 Mbps geçmiyor artık. TurkNet ile kavga ede ede gerçekten sıkıldım bıktım adamlara ulaşmak apayrı bir dert zaten.
Bir şey yapamıyorlar herhalde bilemedim şimdi artık kafam almıyor. Ne olur bir yardımcı olun.

Kablo sıfır ( o ) CAT6e taktım kırılma, ezilme, büzülme yok.
Moderm marka modeli: Keenetic Extra DSL KN-2111

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende TurkNet kullanıyorum ve altyapımda VDSL. Evimde fiber var ama TurkNet kullanamıyor neyse konumuza geçelim.

Aynı durum bende yaşıyorum 100 Mbps altyapı için 70 60 Mbps hız geliyor, sorduğumda kablo gerilmemesi için yaptıklarını söylediler.

Eğer ki TurkNet internetinizi kısıtlamadıysa sorun modemden kaynaklı yazılımsal olabilir kabloda sorun yok dediniz. Modem reset atın ya da çoğu modemde fabrika ayarlarına dön olur o seçeneği deneyin.

Modem arayüzünden DSL istatistiklerini atabilir misiniz?

Bu galiba DSL ayarı dediğiniz yanlışsa söyleyin başka göndereyim.

Baksanıza gecenin bu saatinde bile hızım böyle gram değişiklik yok.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-10-01 220059.png
    101,8 KB · Görüntüleme: 10
  • Ekran görüntüsü 2025-10-02 044137.png
    22,9 KB · Görüntüleme: 8
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…