100 Serisi Anakart ve Kaby Lake İşlemci Uyumlu Mu?

yigit_turk18

Megapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Kendi Çapında Oyuncu
Merhabalar. Ben Hepsibuarada.com KDV indiriminden yararlanıp bir sistem topladım.

Bu sistemde Asus H110M-D anakart ve intel i5 7400 Kaby Lake işlemci bulunuyor, Kaby Lake işlemcilerin 100 serisi anakartlarla uyumlu olduğunu biliyorum fakat H110 serisi anakartlarda BIOS üzerinde farklı bir şeyler yapmamız gerekiyor gibi şeyler duydum. Sizce bu doğrumudur? İyi forumlar @recepbaltas

Son düzenleyen: Moderatör:
KabyLake işlemcileri Skylake destekleyen anakartlarda çalıştırabilmek için BIOS güncellemesi yapmanız gerekir. BIOS güncellemesi yapabilmek için de Skylake işlemciye sahip olmanız gerekir. Yani Skylake işlemci bulup BIOS güncellemesi yaptıktan sonra KabyLake işlemciyi çalıştırabilirsiniz.

Ayrıyetten Sky Lake işlemci alamam. Anakartın fiyatıda belli. Peki Asus H110M-D modelinde ''USB BIOS Flashback'' özelliği varmı dır? Bir bilginiz varmı ? Ben asus anakartlarda var diye biliyorum.

Bir bilgisayarcıdan bunu isteyebilirsiniz ya da aldığınız yerden BIOS'u güncellenmiş şekilde yollamalarını isteyebilirsiniz. Onun dışında birbirlerine tamamen uyumludur.

Yanılmıyorsam var. Hatta böyle bir rehber de olduğuna göre Asus anakartlarda USB BIOS Flashback özelliği var. Buyrun:

ASUS USB BIOS Flashback Rehberi - Technopat
Evet bende şimdi buldum. Asus'un sietsinde. Anladığım kadarıyla USB'nin içine bu modelin BIOS'unu inidirecez ve anakarta takıp güç verecez. EZ flash 3 yardımı ile yönergeler bize yardımcı oluyormuş.

Asus sitesi: ASUS updates UEFI BIOS for 100-series motherboards and Intel’s 7th Generation series processors

Bir bilgisayarcıdan bunu isteyebilirsiniz ya da aldığınız yerden BIOS'u güncellenmiş şekilde yollamalarını isteyebilirsiniz. Onun dışında birbirlerine tamamen uyumludur.
Evet bir bilgisayarcı çözüm olabilir. Hepsiburada'nın böyle bir şey yapacağını sanmam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…