Soğutucu geldi ve biraz yorum yapayım buraya. İlerde almak isteyenler falan olursa bu konuyu görsünler. Öncelikle eski soğutucum AMD nin yeni çıkardığı kırmızı fanlı soğutucularından. Eski soğutucusuna nazaran daha iyi diyorlardı. Ses olarak karşılaştırırsak şuan ki soğutucum ile aynı ses gibi algılıyorum.
Stok fan Değerleri
Kararlılık testi (10 dakika) : 68-72 Derece
30 Dakika Ultra Fifa 17 : Maksimum 67'yi gördüm daha da fazla çıkabilirdi bilmiyorum
Sistem tamamen boşta : Sistem açılışta zaten direk 45 derece ile başlıyor. 45-50 Derece
İnternette gezinirken : 50-60 Derece
Dark Freezer x120 Değerleri
Kararlılık Testi (10 dakika) : 48 Derece
30 Dakika Ultra Fifa 17 : 42-45 Derece
Sistem tamamen boşta : 30-33 Derece
İnternette gezinirken : 35-38 Derece
Yukarda gördüğünüz değerlerde stok fan zorlandığı kısımlarda 2500 rpm'e kadar çıkarken yeni aldığım fan maksimum 655 rpm i gördü
Kararlılık testinde yeni fan ı full speed'e alıp değerleri çok rahat düşürüyordum. Ses olarak da açıkçası bana eski fanımla bir farkı yok gibi geldi yani sorun yok.
Matx anakarta sahipseniz olmaz diye düşünmeyin çok rahat oluyor. Fakat biraz kalabalık gözüküyor ortam
Ayrıca içinden Dark termal macunları çıkıyor. Noctua nh t1 almıştım fakat sürmek istemedim. Bu macunu denemek istedim ve gayet başarılı .