100 watt işlemci ile 100 watt ısıtıcı aynı ısı enerjisini mi üretir?

Nasıl aynı olmayabilir? İşlemciye verdiğimiz elektrik nereye gitti?

Ayrıca işlemci nanometresi azaldıkça dediğiniz şey olur arttıkça değil.

Nasıl aynı olmayabilir? İşlemciye verdiğimiz elektrik nereye gitti?

Ayrıca işlemci nanometresi azaldıkça dediğiniz şey olur arttıkça değil.
Hocam işlemcinin amacı aritmetik hesaplama yapmak.
Gelen elektrik dirençle karşılaşıyor. Ondan ısınıyor.
Ama ısıtıcıda amaç ısıtmak olduğu için daha fazla direnç olur.

Bence sorun şunu bilmemek.
İşlemci bir işlem yaparken yükten dolayı oluşan ısı, tüm enerjiyi ısı oluşturmak için harcadığımda oluşan ısıyla aynı sıcaklıkta mıdır eğer aynıysa işlemciyle oda ısıtmak Pi yi hesaplamayı enerji harcamadan yapmamızı sağlar
Ama sorun şu ki bunun cevabını bilmiyorum.

Hocam işlemcinin amacı aritmetik hesaplama yapmak.
Gelen elektrik dirençle karşılaşıyor. Ondan ısınıyor.
Ama ısıtıcıda amaç ısıtmak olduğu için daha fazla direnç olur.
Hocam amaçları bir kenara koyalım. 2side 100watt elektrik çekerken nasıl oluyor da ısıtıcı daha fazla enerji üretiyor onu açıklayın. Sonuçta işlemci de bir direnç.

Isıtıcı 100 watt da ısınmaz işlemcide 100 watt çekse bile o kadar sıcaklık elde edemezsin.
Mantıken aynı enerjiyi çeker ama ısıtıcı görevi görmez.
Umarım anlatabildim.

Isıtıcı 100 watt da ısınmaz işlemcide 100 watt çekse bile o kadar sıcaklık elde edemezsin.
Umarım anlatabildim.

Zaten bizde bunun nedenini merak ediyoruz matematiksel olarak aynı ısıyı üretmeleri gerekmezmi.

Hocam enerjinin korunumuna göre enerji yok olmaz sadece dönüştürülebilir. Dediğim gibi Isıtıcı tek yol yoldan geçerken ısı çıkıyor. Ama işlemci aynı uzunlukta bir çok yoldan oluşuyor. O yolların kombinasyonununa göre matematik işlemi de yaptırabiliriz.
Umarım anlatabildim.
Hocam sayılara takılmayın. Sizin 2000watt ısıtıcının olsun benim 100watt gücünde 20tane işlemcim olsun gelin vs atalım

Materyal farklılığından dolayı da olabillir aklıma başka bir şey gelmiyor.
Sayılara takılmak yerine içinde kullanılan malzemeleri incele.

Hocam amaçları bir kenara koyalım. 2side 100watt elektrik çekerken nasıl oluyor da ısıtıcı daha fazla enerji üretiyor onu açıklayın. Sonuçta işlemci de bir direnç.
Hocam baktım internetten. Böyleymiş.
Ama ısıtıcinin öyle bir amacı yok.
Yani olan elektriği ısıya dondermek amaç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…