1000-1200 TL Anakart RAM CPU PSU Önerisi

Katılım
14 Şubat 2015
Mesajlar
135
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Fizyoterapist
Merhaba arkadaşlar yaza güzel bir sistemle girmek istiyorum. Bilgisayarı yaza kadar parça parça toplamayı planlıyorum toplam bütçe 1000-1200 TL arası. Bu bütçeye anakart, RAM, işlemci ve sisteme uygun bir güç kaynağı almayı düşünüyorum. Ekran kartını ise yazın alacağım, aklımda GTX 1060 veya 1070 var. Belki GTX 1050 de olabilir daha çıkmadı sanırım. Önerileriniz neler?
 
İ5 6400 incehesapta 618 lira, yanına msı bazooka ve kingston hyper fury black 8 gb alırsınız. Toplam 1150 gibi bir meblağ yapıyor. Bütceyi biraz daha arttırıp psuyu sonra ekleyebilirsiniz.
 
Yaza kadar çok var. Daha AMD'nin Zen işlemcileri, intel'in de KabyLake ve CannonLake (Bu biraz daha geç çıkabilir, emin değilim.) işlemcileri çıkacak. Bunları beklemeni öneririm. Bakarsın o zamana kadar dolar kuru da bir nebze düşer.
 
Merhaba arkadaşlar yaza güzel bir sistemle girmek istiyorum. Bilgisayarı yaza kadar parça parça toplamayı planlıyorum toplam bütçe 1000-1200 TL arası. Bu bütçeye anakart, RAM, işlemci ve sisteme uygun bir güç kaynağı almayı düşünüyorum. Ekran kartını ise yazın alacağım, aklımda GTX 1060 veya 1070 var. Belki GTX 1050 de olabilir daha çıkmadı sanırım. Önerileriniz neler?
Diğer yaza kadar neler neler değişir daha plan için çok erken.
 
@20 Percent'ın dediği gibi yaza kadar işlemcilerde çok gelişme olacak.

Sabit disk, güç kaynağı, kasa gibi bileşenleri şimdiden alabilirsiniz. Onlarda çok gelişme ya da fiyat değişimi olmaz.
 
@yürüyen ağaç Intel'in gelecek nesillerini beklemek zorunda değilsiniz. Kabylake mimarisi de 14 nm olacak. Cannonlake mimarisi 10 nm olacak, fakat onun da gelmesi 2017 sonunu bulabilir. Şu an gördüğüm kadarıyla Core 4. nesil ile 6. nesil arasındaki iki önemli fark, 22 nm yerine 14 nm olması ve grafik işlemcisinin biraz daha güçlendirilmiş olması. Çekirdek sayıları zaten aynı, saat hızlarında da önemli bir fark yok. Skylake sizin için yeterli olacaktır hocam.

Yalnız bu yıl sonu ya da 2017 başında AMD'nin Zen mimarisiyle bir devrim yapacağını umuyorum. 5 yıldır bunun üzerinde çalışıyorlar. AMD başarılı olursa daha uygun fiyata benzer performansı kullanıcıya sunma geleneğini sürdürecektir.

@20 Percent ben doların 2,90 liradan daha aşağı düşeceğini sanmıyorum. Aksine doların yükselme ihtimali var. Hatırlarsan, bir zamanlar dolar 2 lira 30 kuruş civarındayken her şey çok daha ucuzdu.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı