1000-2000 lira Monitör Tavsiyesi

Makaleler
1
Şu an kullandığım monitör rezalet ötesi bir şey. Uzun süreli bilgisayar kullanımda gözleri resmen kanatıyor. TN panel olmasına rağmen 60Hz 5ms. Ekran kartım GTX 1060 6GB, 1000-2000 lira arasında 144Hz monitör almak mantıklı mı? Birde VA panel ve IPS panel arasında nasıl farklar var? Önerileriniz nelerdir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı monitörü kullanıyoruz tesadüfe bak. Ben de TN panel olduğu için tiksiniyorum. Gerçekten bir IPS monitör gördükten sonra anladım nasıl bir durumda olduğumu.

1000-2000 TL arasında 144 Hz almak mantıklı ama monitörü hangi amaçla kullanacağınızı belirtmelisiniz. Ona göre diğer soruları cevaplayacağım.

Genelde oyun oynayıp internette geziyorum. TN panele alışıyorsun bir süreden sonra fakat uzun süreli bakışlarda gözlerini çok ağrıtıyor.

144 Hz modellere bakılabilir o zaman. Kalite olarak en iyisi IPS ama VA panelin kendine has özellikleri mevcut. Misal kontrast avantajı.

VA panel yine kaliteli bu arada yanlış anlaşılmasın. VA panel 144 Hz modeller curved. Curved sevmiyorsanız başka seçeneğiniz yok. Mecburen TN alacaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…