The GeForce RTX 4070 (12GB) is released today, we have planned multiple reviews including our founder edition card. targeted at ray tracing, DLSS, and AI-powered assists, the GeForce RTX 4070 offers q...
O konu hakkında bilgim yok ama kasanın hacmine göre de değişiklik gösterir bu durum. İç yapı kalitesi ve performans olarak öneri yapıyorum ben fiyatına göre.
The GeForce RTX 4070 (12GB) is released today, we have planned multiple reviews including our founder edition card. targeted at ray tracing, DLSS, and AI-powered assists, the GeForce RTX 4070 offers q...
Evet rtx 4070'inde iddiası bu yönde " düşük güç tüketimi " ama nvidia'nın belirttiği minimum 700W. İlerleyen zamanlarda sistem güncellemesi yaptığında sorun yaratmaması adına 1000W ideal olacaktır.
Zaten sıkıntı burada başlıyor. GPU üreticilerinin yaptığı wattage yorumu genelde pek ciddiye alınacak gibi değiller. Çünkü piyasada alacağınız örneğin 500W bir güç kaynağının, 700W bir güç kaynağına göre kalitesiz olma ihtimali daha yüksek. Düşük kapasiteli unitlerde kalitesizliği hep daha sık görürüz, çünkü yüksek kapasiteli bir PSU üretmek demek, topolojisine yatırım yapmanız demek. Bu da masraf.
Şimdi GPU üreticisi bunu biliyor. 500W önerse, kullanıcının 12V kanalından 300-400W verebilen modelleri alma eğilimi daha yüksek. Alırsa da sorun yaşayacak biliyor. 700W öneriyor ki 12V kanalı 600W bile olsa her halükarda karta yetecek çünkü.
Sentetik testlere bakmak lazım daima. Linkini attığım bağımsız kuruluşların testlerini baz alın. Çok hassas aletler ile ölçüm yapıyorlar zaten.
ITOPYA | Gaming Ürünler ve Bilgisayar Bileşenlerinin Yeni Dünyası
www.itopya.com
Bu ürün. Arkadaşıma 650W versiyonunu aldırdım. Detaylı tüm testlerine ve iç yapısına baktım bunun. Kaliteli ve performanslı bir ürün. RM650 daha kaliteli ve performanslı ama onu bilin.