1000 Mbps fiber internet için Wi-Fi 6 AX modem önerisi

Teknopat Fanı

Decapat
Yer
Nordschleife
Daha fazla  
1000 Mbps fiber bağlatacağım ve 6AX standında Wi-Fi arayışındayım.

Sizlerin de önerisini de isterim ama bütçeye göre alabileceğim ve karşı karşıya kalan modemler.

PC'ye CAT6 kablo ile başlanacağım ama kablo kullanmadığım zamanlarda da benim için ping olayı çok önemli düşük olmasını istiyorum.

Keenetic Hopper DSL vs TP-Link Archer AX73 arasında kalmış durumdayım.

Ikisi de aynı fiyat bandındalar ve artı eksi yönünden Keenetic arayüz tarafından cok başarılı ve ben eski kullandığım modemden Keenetic'e çok alıştım çok başarılı bir cihaz. Ama öte yandan bu kadar para ödeyeceğim için dikkatli düşünmek istiyorum ve marka tutmak yerine özelliklere bakarak ilerlemeyi tercih ediyorum. TP-Link tarafında ise donanım yanından önde ve çok daha fazla band genişliği sağlıyor. Sizce hangisini tercih etmeliyim ve önerileriniz neler?

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
AX73 modem değil router diye hatırlıyorum, bütçenizi aşabilirseniz AX82U kullanıyorum açıkçası memnunum. Keenetic yazılım olarak çok başarılı fakat kafamı çok karıştıran bir modem çok memnunum diyen de var, benim arkadaşlarım dahil hiç memnun kalmadık diyen de var. AX73’te ise çok kötü yoruma rastlamadım.

AX73 modem değil router diye hatırlıyorum, bütçenizi aşabilirseniz AX82U kullanıyorum açıkçası memnunum. Keenetic yazılım olarak çok başarılı fakat kafamı çok karıştıran bir modem çok memnunum diyen de var, benim arkadaşlarım dahil hiç memnun kalmadık diyen de var. AX73’te ise çok kötü yoruma rastlamadım.

Fiberde modem oluyor diye biliyorum.

Kusura bakmayın geç yazıyorum adresimde fiber altyapı yokmuş kırmızı renkli bir operatör evde internet ve altyapı hız kapsamında internet verdiğini söyledi inandım ve araştırma yaptım başvuru da yaptım sonrasında onların kullandığı altyapı hizmetlerine sordum uydulu internetmiş ve tekrar kırmızı operatörü aradığımda ve durumu izah edip onlara "öğrettiğimde" Total'de 200'ü geçen aramamdan sonra üst yetkiliye ulaştılar ve o da fiber dedi durumu izah ettiğimde ise kusura bakmayın adresinizde VDSL altyapısı varmış dediler ve ben üstelik AX73'ü de internet araştırma sırasında almıştım fiber olmadığına göre kullanamayacağım dilekçe verdim fiber için dilekçe sonuçlanması hızlı olacağı söylendi 1 hafta içerisinde sonuçlanmaz ise AX73'u de internet şirketi beni mağdur ettiğinden iade etmek zorunda kalacağım:( ve bu yüksek fiyatlara çıkma sebebim espor önemsediğimden ve bu son teknolojiye erişmek isteyip birikim yaptığımdan asıl konumuza gelecek olursak Wi-Fi teknolojisini geliştirmeye ağırlık verildi ve sertifika sorunları yaşanıyor WI-FI7be teknolojisi duyuruldu ve ağustos -aralik aylarında piyasaya sürüleceği söyleniyor sizce beklemeye değer mi yoksa WI-FI6 hopper DSL alınır mı? Gönül ister 6E olsun ama elimden bu kadar geliyor eğer hopper alırsam extra versiyonu ile mesh de yapabilirim benim çok amacım ping düşük olmasını da istiyorum modemdeki CPU ne kadar güçlü ise o kadar iyi ve düşük ping vermez mi? Tabii altyapı da etken ama ben performantan söz ediyorum ve sorun şu ki veri hızı sembolü düşük bu çok internet kaldırmak için mi yoksa ping için yapılmış bir durum mudur? Bilmiyorum ve ayrıca CPU da AX73'e göre az ve düşük hızda ama bana sorarsanız çok az ısınıyor sıcaklık incelemesi yönünden. AX82u için baktığımda fiyatı bütçemi aşıyor ve arayüzü artık hoşuma gitmemeye başladı çünkü sürekli eskiden internet kesilirdi ve arayüzden reset atardım duzelirdi donanım sorunu yoktu ama yazılım sıkıntılıydı bende Keenetic Extra'ya geçtim hepsi düzeldi fakat tek sorunum aldığım modem yine DSL olmamasıydı yinede aynı marka olabilirse mesh ile değerlendirilebilir diye düşünüyorum :( sizlerin görüşleri ve yorumları benim için çok değerli yanıtlarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

Sevgili Technopat moderatörleri lütfen artık yazımı düzenleyip bir şeyleri kaldirmazsaniz sevinirim teşekkürler.

Fiberde modem oluyor diye biliyorum.
Evet ama iyi bir modem göndermiyorlar ve gpon ile geliyor. ben stabil ve kullanışlı olmasını istiyorum.

Gerçekten dediğiniz gibi çok kafa karıştırıcı sade bir arayüzü yok fakat çok fazla fonksiyonu olduğundan zamanla kullanışlı hale getirilebiliyor

İlk modemim tplink 2.4ghz serisinde di ve hala yanımda yadigarı saklıyorum ama bana mısın demiyor taktimmi hemen çalışıyor ve sade arayüzü var baktığını istediğini rahatça bulabiliyorsun fakat çok eskidi ama konumuz bu değil tabi ben o seride sorun yaşar mıyım bilmiyorum ama o fiyatta bir sorun deneyimlemek istemezdim yukarıda da açıkladığım gibi.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı