1000 Mbps internet kablosuzda 240 Mbps veriyor

Burak Çakmak

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: Asus Prime H610M-K D4 / İşlemci: Intel Core i5 12400F / Soğutucu: Cooler Master ML240L V2 / RAM: G.Skill Trident Z RGB 16 GB (2x8) 3600 MHz / Ekran kartı: ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X OC Edition / Güç kaynağı: MWE 650 BRONZE-V2 650W 80+ / Kasa: Cooler Master TD500 Mesh
Meslek
Ziraat Mühendisi
Selamlar,

Türk Telekom fiber 1000 Mbps kullanıyorum. Bilgisayarda kablolu bağlantı ile 1000 Mbps alabiliyorum ancak USB 3.0 portuna bağladığım ASUS USB-AC58 model Wi-Fi adaptörü ile kablosuz 5 GHz ile maksimum 240 Mbps alabiliyorum.
Adaptör ile modem arasında hiçbir engel yok ve 3 metre mesafedeler. Adaptör USB 3.0 portuna kendi kutusundan çıkan kablo ile ekstra uzatma kablosu olmadan bağlı. Diğer cihazlarım modeme olan mesafeye göre 800-1000 arası alıyor. Durumu düzeltmek için önerebileceğiniz çözüm var mıdır?

Modem Wi-Fi 7 mi?

Merhaba hocam aynı sorunu yaşamıştım TurkNet 1kmbps kullanıyorum, bendede sizdekine benzer Wifi 5 5GHz wifi adaptörü vardı, Wifi 6 destekleyen TP Link ile değiştirdim ve wifi ile 950 960ları gördüm, sorun cihaz ile alaklı ile alaklı diye düşünüyorum. Şu an kullandığınız cihaz Wifi 5 destekliyor maksimum.

Modem Wi-Fi 7 mi?
Yok hocam Wi-Fi 6 modem.

Dediğiniz gibi Wi-Fi 6 destekleten bir cihazla değiştireceğim. Teşekkür ederim.

Telefon'dan modeme 5 GHz kablosuz bağlandığında aynı hıza ulaşıyor musun?
Adaptörle aynı konumda bu hızlara ulaşabiliyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…