1000 Mbps internet Wi-Fi ile 100'e kadar düşüyor

Bugxibunny

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba geçenler de Türk Telekom'dan gelip modemimi değiştirdiler Huawei modem verdiler Wi-Fi 6 destekliyor diye. Fakat eski modem de yokken yeni modem de şöyle bir problemim var, kablolu internette bilgisayarım da 1000MBPS geçik hız alıyorum fakat Wi-Fi'ya döndüğüm zaman bu 100Mbps'ye kadar düşüyor hatta 60'lara kadar bile düşüyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Telefonumda aynı hızı alıyor Wi-Fi üzerinden, laptop a özel olduğunu zannetmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba geçenler de Türk Telekom'dan gelip modemimi değiştirdiler Huawei modem verdiler Wi-Fi 6 destekliyor diye. Fakat eski modem de yokken yeni modem de şöyle bir problemim var, kablolu internette bilgisayarım da 1000MBPS geçik hız alıyorum fakat Wi-Fi'ya döndüğüm zaman bu 100Mbps'ye kadar düşüyor hatta 60'lara kadar bile düşüyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Telefonumda aynı hızı alıyor Wi-Fi üzerinden, laptop a özel olduğunu zannetmiyorum.

Laptop modeli nedir? Wi-Fi Alıcısının özelliklerini kontrol edelim.

5G destekleyen bir telefonla dene ortalama 500Mbps alırsın eğer yine 100 SE modemin Wi-Fi desteklemiyor olabilir, eğer 500 alıyorsan muhtemelen laptopun Wi-Fi alıcısı desteklemiyordur o hızı.

Laptop modeli nedir? Wi-Fi Alıcısının özelliklerini kontrol edelim.
Ürün tam olarak bu. CASPER Excalibur G770.1245-BVJ0X-B i5-12450H 16GB RAM 500GB NVMe SSD GEN4 4GB RTX3050 Freedos Gaming Laptop - Fiyatı, Yorumları

Bir de şöyle bir problem var wifi extender olarak az önce kurulumunu yaptığım şu ürünü kullanmaya başladım fakat 50mbps hız alıyorum bunu nasıl değiştirebilirim normal de en azından 100mbps en az almak isterdim. https://www.amazon.com.tr/dp/B0859M6P2C?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title&th=1

Ürün tam olarak bu. CASPER Excalibur G770.1245-BVJ0X-B i5-12450H 16GB RAM 500GB NVMe SSD GEN4 4GB RTX3050 Freedos Gaming Laptop - Fiyatı, Yorumları

Bir de şöyle bir problem var Wi-Fi extender olarak az önce kurulumunu yaptığım şu ürünü kullanmaya başladım fakat 50Mbps hız alıyorum bunu nasıl değiştirebilirim normal de en azından 100Mbps en az almak isterdim. Amazon.com.tr

Wi-Fi donanımını aradan çıkartıp modem üzerinden Wi-Fi almayı dener misin?

Bilgisayarın Wi-Fi 6 destekliyor bu durumda alması gereken Wi-Fi hızı 600-9000 MB/sn fakat şu an 100-60 MB/sn düştüğünü söylüyorsun.

Wi-Fi donanımını aradan çıkartıp modem üzerinden Wi-Fi almayı dener misin?

Bilgisayarın Wi-Fi 6 destekliyor bu durumda alması gereken Wi-Fi hızı 600-9000 MB/sn fakat şu an 100-60 MB/sn düştüğünü söylüyorsun.

Bu şekilde yaptığımda da 250Mbps hızlarına çıktı ev dubleks üst katta Wi-Fi laptop tam olarak alt katta tam altında kalıyor Wi-Fi'nin şu ana kadar gördüğüm hız ise 250 bandında oldu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı