İnternet tarifen 200 mbit mi ? ve modeminin özelliğinin 200 olması yeterli değil evindeki internet altyapısının 200 mbit i desteklemesi önemli.. Normal şartlarda fiber internet olmadığı sürece diğer altyapılar 100 mbit e kadar hız alabilmeni destekler.. Modemin de özellik olarak üzerinde 600 mbit 1000 mbit yazıyor diye sana o hızı sunacak diye bir kaide yoktur .. Örnek veriyorum.. Kablonet kullanıyorum ben.. 50 mbit hızım vardı.. Tarife olarak.. Kablotv altyapısından aldığım hizmet bu bu arada... apartmanda fiber internet yok.. Veya sokakta varsa da apartmanın içine daireme kadar fiber bağlantı kabloları döşenmemiş.. modemim de docsis tabanlı ve üzerinde 600 mbit yazıyor.. tarifemi arttırdım.. 100 mbit e çıkarttım hızımı.. Yok arkadaş 50 mbit görüyor hala hızı.. Müşteri hizmetlerini aradım.. Bana dediler ki senin evinde öncelikle fiber internet altyapısı yok.. 100 mbitten daha yüksek hız göremezsin... Orasını anladım dedim 100 ü de göremiyorum.. 50 görüyorum.. Modemin docsis tabanlı olmalı dediler.. Şu şu marka model veya şu şu marka model olabilir... Sen de alabilirsin veya bizden kiralayabilirsin .. Modemin bizi sistemimizi desteklemiyor eski kalıyor.. E dedim nasıl desteklemiyor modemde 600 mbit yazıyor.. Olabilir ama göremezsin bizim sistemimiz docsis .. Buna uygun modem alacaksın.. Modemi yeniledim ve 100 mbiti o zaman gördüm.. Modeminin teknolojisi ve uyumluluğunda sıkıntı olabilir .. Üzerinde yazan mbips değeri pratikte çok önemli değil.. Operatörünü arayıp kontrol etmelerini istemelisin.. Kabloda sorun yoksa modemde vardır çünkü..