1000 TL 2. El Sistem Toplama

Sukru Yahyaoglu

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
OSX: Macbook Air M1 & Macbook Pro M2 Windows: AMD R5 7500F - Crucial 32GB (2x16GB) Pro DDR5 5600MHz - ASUS DUAL GeForce RTX 4060 Ti WHITE OC - ASUS PRIME A620M-K 6400MHz(OC) DDR5 - GIGABYTE AORUS 1TB 5000E NVMe M.2 SSD Monitör: Viewsonic 27" VX2768 Curved - Dell 27" SE2717H/HX Mouse: Razer Orochi V2 - Logitech G302 Deadalus Prime - Steelseries Rival 100 Klavye: Cooler Master CK721 - Samsung Trio 500 Kulaklık: Jabra Elite 7 Active - Air Pods 2 Tel
Meslek
Designer
Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle bütçem maksimum 1.000 TL, 2 ay önce masaüstü bilgisayarım sizlere ömür diyeyim. Elimdeki eski parçalarla çalışır halde bir bilgisayarım mevcut şu şekilde;
  • 27" Monitör
  • 22" Monitör
  • AMD Athlon X4 860K
  • 8 GB 1866MHz DDR3
  • RX 570 GamingX 4GB
  • 1 TB HDD + 500 GB HDD
  • Zalman 600W PSU
Aklımda Ryzen 5 1500X üzeri bir sistem kurmak vardı ancak maaliyet +600 TL kadar arttığı için şuan için imkansız. Mevcut bütçem ile i5 4. nesil idare edecek bir bilgisayar toplama kararına vardım, sizlerin de fikrini almak istiyorum.

Mevcut ikinci el ürünler ve fiyatları:

1.000 TL - 4670K + Z87-A
750/800 TL - 4670 + H81M-D + Ayrıca Soğutucu(O.C yapmayacağım için soğutucunun çok da bir anlamı yok stok soğutucu olmadığı için bunu da satıyor arkadaş.) - Anakart yönünden de pek içime sinmedi ama aynı performansı verir zaten diyorsanız düşünebilirim.

1.000 TL 4670K + Z87-A'ya vermeli miyim, bunun dışında varsa bütçem dahilinde önerilerinizi bekliyorum. Belirttiğim sisteme benzer bir sistemi kullanmış, test etmiş olanlar varsa yorumları çok önemli benim için.

Oynadığım oyunlar (çift monitör mevcut, genellikle 1080p'de oynamak benim için yeterli şu anlık bütçem dahilinde 2K'da gözüm yok.);
  • League of Legends
  • FIFA 18/19
  • CS:GO
  • Sık olmasa da Ass. Creed Serisi ve benzeri oyunlar.
Kullandığım Programlar:
  • Adobe Illustrator
  • Adobe Photoshop
  • Adobe XD
  • Adobe Premier
  • Adobe Animate CC
  • Sketchbook

Bu seçenek daha iyi bence. Ama nasıl kullanıldıklarına bağlı. Diğer parçalar zaten güzel.
Teşekkürler değerli yorumunuz için.

Aliexpress'i işin içine kat derim. Elinde ki RAM'leri çıkarabilirsen 200 TL'ye 250-300 TL'ye 8 GB 3000 MHz RAM alırsın.
US $112.9 |Tahmini Teslimat Zamanı

Türkiye'den 250-300 TL'ye A320M bulabilirsin bence.

Aliexpress ve Amazon'u da işin içine almaya çalıştım aslında. Grafik tasarım işi yaptığım için zaten yedek bilgisayarımın parçalarıyla sistemi çalışır hale getirdim. Parça satışı yaptığımda aktif bir bilgisayar olmayacağı için iş konusunda sıkıntı olacak.

Ancak söylediğiniz gibi Aliexpress'ten vergi dahil(ne olur ne olmaz) hesap yaptığımda da yine çok kurtarmıyor maalesef. Ama diyorsanız ki 4670K elindeki sistemden sonra şükür dedirtmez o zaman düşünebilirim.

Hesap;
112 Dolar + %18-20 = 135-140 Dolar (780 TL)
100-200 TL Soğutucu
300 TL RAM
300 TL Anakart
-200 RAM
+_________________
1.280-1.380 TL

Gibi bir hesap çıkıyor.

Ram gibi önemli bir parçada aliexpress tercih edilmez. 1000 liraya 4670k ve anakart çok iyi fiyat.

4670K + RX 570 performansı hakkında düşünceniz nedir. Soğutucu şuan alamayacağım için O.C. yapmayacağımı göz önünde bulundurabilirsiniz.

Ryzen 5 1600 ile İ5 4670K arasında neredeyse yarı yarıya render performans farkı var. Öncelik renderse bence değer. Ayrıca Kilisre RAM kullananların çoğu memnun.

X4 860K ile 4670K arasındaki performans farkı beni rahatlatır mı peki hocam bunu da öğrenmek istiyorum. Ryzen'in iyi olduğu konusunda hemfikirim zaten. Benchmark sitelerinde fazlasıyla bariz bir fark mevcut ama insan ağzından duymak da benim için önemli. Eğer bu ikisi aralarında fark yaratmaz ise kafayı yakabilirim ve Ryzen'e geçebilirim borç harç bir şekilde. Ama kredi kartı borçlarını vs. yeni kapattım şuan kafam çok rahat; açıkçası pek bulaşasım yok hiç borç işine.

Ben de Ryzen toplama taraftarıyım tabi, dediğim gibi sistemi elden çıkarmadan söylediğiniz şekilde Ryzen 5'e geçiş yapmam imkansız. Sistemi de işlerim nedeniyle şuan elden çıkaramıyorum, en azından 4670K'ya illaki alıcı bulurum diye düşünüyorum bu yıl sonunda.
En azından bir süre beni idare edeceğini düşündüğüm için 4670K + z87-A seçeneğinde tercih kıldım. Yorumlarıyla katkı veren herkese teşekkürler.

İyi forumlar.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı