1000 TL altı mouse önerisi

Bütçe
1000 TL

ahmet tglk

Hectopat
Daha fazla  
Dostlar, yaklaşık bir yıl önce taşınma sırası içten hasar aldığını düşündüğüm, bu son 1 ayda ise artık özellikle de sağ tuşu çok zayıflayan bir Mouse'um var. Modeli Logitech G102. artık doğal olarak yeni bir mouse alma düşüncesindeyim ki zaten 3 yıldan daha uzun süredir bu fareyi kullanıyordum. Aldığım zamanlar 200 TL bile değildi. Şimdi çok hızlı bir piyasayı inceledim ama fiyatlar çok değişmiş anlaşılan, o yüzden yardıma ihtiyacım var. Kendi öğrenci bursumla paramla alacağım için 1000 TL bile biraz çok geliyor, kolay kolay üstüne çıkamam. Kriterlerimden bahsedeyim ve aradığım şeylerden bahsedeyim. Kablolu olmasını başta tercih ediyorum, sağ elimi kullanıyorum ve elim orta-büyük diyebiliriz (orta parmağımın ucundan bileğime 20cm ve elim kapalı karış uzunluğum da yaklaşık 10cm'miş şimdi ölçtüm). RGB vs. öyle takıntılarım yok, benim için önemli olan şeylerden biri DPI ayarları ki ben genellikle yüksek DPI'da kullanıyorum. Bir diğeri ise tıklama ömrünün iyi olması, yanda genellikle iki tuş ya da daha fazla oluyor benim için çok fonksiyonel oluyor ve biraz da jitter Click basmama müsait olması çünkü kimi zamanında kullandığım mouselarda sanki bir cooldown varmışçasına hızlı hızlı basamıyordum. Ek olarak da kimi fareler böyle gerçekten de uzay gemisi görünümünde genellikle ucuz markalarınki öyle oluyor ve elimi çok rahatsız ediyordu, onlardan uzağım, bir daha G102 almayı düşünmesem de şeklinden memnundum onu belirtebilirim. Kablosunun da dayanıklı olması önemli bir açuıdan tabii ki çünkü şuankinde biraz da temazsızlık var.

Özetle dostlar 1. önceliğim sağlamlık dayanıklılık ve ömür. Sonra şekil(ki yukarıda dediğim gibi normal sade şekilde olması en ideali), yan tuş bulundurma(olmayan model çok var mı bilmiyorum ondan dolayı), DPI ayarı, ve hızlı art arda basmaya uygunluk geliyor. Bütçeyi 1000 TL koydum Max olarak, zor durumda kalmadıkça çıkmayı düşünmüyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı