1000 TL civarı monitör önerisi

Bütçe
1000

bt5214

Picopat
Katılım
9 Eylül 2020
Mesajlar
109
Selamlar, uzun süredir kullandığım monitörüm bozuldu. 1000 TL civarına 75 Hz bir monitör bakıyorum. Günlük olarak 3-4 saat CS:GO, Valorant, BF3 oynarım bazen de dizi film izlerim. Ekran kartım RX 550.

Ek olarak 1 ms IPS panel ile 1 ms TN panel arasında çok fark olur mu? Aradaki fiyat farkına değer mi? Monitör piyasasını hiç bilmiyorum.
 
TN panelde gecikme süresi daha az ama renkler IPS kadar kaliteli değil gününün çoğunu rekabetçi oyun oynayarak geçiriyorsan TN iyidir ama film video falan da izliyorsan bence IPS almalısın. Aradaki farka değer.
 


iki monitör arasında kaldım aralarında ne gibi fark var tam çıkaramadım. Ek olarak ips ve tn panelli iki monitörün değerleri aynı olsa (75 hz 1 ms) sadece panel farkı oyunlarda ne kadar fark yaratır? Merak ediyorum çünkü 75 hz bandında ips ve tn panel fiyatları birbirine çok yakın.
 
TN panel rekabetçi oyunlarda kendini gösterir. Renk kalitesi canlılık iyi değildir. Oyunlarda iyi performans verir. IPS panel ise renkler canlıdır görüntü daha net kalitelidir IPS panel olmasına rağmen 1ms olması çok iyi bir kombinasyon.
 

Nitro olanı almanızı tavsiye ederim ben TN aldım renkler pek tatmin edici değil.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…